За обезщетение от 118 хиляди лв. осъди прокуратурата жената на

...
За обезщетение от 118 хиляди лв. осъди прокуратурата жената на
Коментари Харесай

Жената на Брендо се оплака, че е в депресия, поиска над 200 бона обезщетение

За обезщетение от 118 хиляди лева осъди прокуратурата дамата на кокаиновия крал Брендо - Моника Добринова ! Тя ще прибере сумата за нелегално обвиняване, откакто бе упрекната по делото против група за пране на пари от наркотрафик. Това излиза наяве от решение на Софийския градски съд, написа " България през днешния ден ".

Половинката на Банев публично е разведена с него, само че съгласно осведомени раздялата им е единствено по документи. Моника е " подпукана " още при започване на 2007 година като участник в незаконна тайфа дружно със брачна половинка си, сестра си Слава Дишлиева, вдовицата на убития през 2005 година Константин Дишлиев и доведения брат на Брендо Симов Карайчев.

Според обвинението Банев и останалите трима са изпрали над 20 милиона от трафик на опиати. На първа инстанция Софийският градски съд осъди и четиримата, като Брендо получи 7 години затвор. След това апелативният съд оправда всички. Но Върховният касационен съд върна делото за ново следствие. От повторно апелативните магистрати признаха Банев и Карайчев за отговорни единствено за присъединяване в незаконна група, която е била основана да пере пари, а Добринова и Дишлиева бяха оправдани. Последната инстанция удостовери решението, с което сестрите са оправдани, а Брендо получи 6 години затвор, а присъдата на брат му от 3 години бе променена в условна. 

Пред магистратите Добринова споделя за прекарванията си по обвиняванията, че е превеждала е нареждала преводи към " private finance Union “ с пари които знаела, че са от дрога. Докато се точат процедурите Моника Добринова подава желае по закона за отговорността на страната и общините за вреди. Тя претендира за 200 хиляди лв. обезщетение за неимуществени вреди по отношение на водено против нея наказателно произвеждане, а също и 18 бона за адвокатски възнаграждения.

Едно от тях бил необятния медиен отзив. Доброто й име като почтен и безкористен човек бил опетнено и оправданието и не би могло да заличи напълно последствията от това. За определяне на всички обстоятелства по заведеното гражданско дело в правосъдната зала са разпитани бащата на Моника - предприемач Александър Добринов.

Той споделя, че процесът се отразил зле на щерка му, че не може да се опише с думи. Била подложена на тормоз, плачела непрестанно, не можела да заспи, била на хапчета. Изпаднал в суматоха, че в случай че бъде наказана няма кой да гледа двете и деца. Зле се почувствала след първата присъда, която била неоправдателна. В момента положението й е леко усъвършенствано. За да потвърдите тегобите на Добринова проговаря и нейна другарка.

Моника изпаднала в тежка меланхолия сега, в който е постановена неоправдателна присъда. Три нейни приятелки се редували да спят у тях, тъй като получава паник офанзиви, в случай че няма някой към нея.  Моника се обаждала на приятелките си посреднощ да ги пита, в случай че нещо се случи, дали ще гледат децата й.

Моника изпаднала в суматоха, в случай че някой се приближи по-близо до нея. Освен това доста познати се отдръпнали от нея от този момент и досега тя продължава да взима медикаменти. В  един интервал имал проблеми с цикъла, имала психологични проблеми, ходила на психолог, показва приятелката Добринова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР