За някой празник, за някой е война: 1 януари 1957

...
За някой празник, за някой е война: 1 януари 1957
Коментари Харесай

Несъстоялият се атомен апокалипсис

За някой празник, за някой е война: 1 януари 1957 година в Съединени американски щати е избран за дата на интервенция " Дропшот " - началото на всеобща атомна бомбардировка на Съюз на съветските социалистически републики. Американците най-сетне са успяли да натрупат нужния брой заряди и отвъдокеанските генерали не са имали самообладание да ги употребяват. Но това не се случва, макар че Съветският съюз към момента нямаше междуконтинентални ракети. Вече е имало с какво да се отговори, в развиването на атомните оръжия и двете суперсили са били на равна нога.

Планът е бил явен - да се хвърлят 300 атомни бомби върху 100 от най-големите градове в Съюз на съветските социалистически републики и по-късно да се приключи разгромът с стандартни муниции. Тоест, преди всичко, офанзивата, казано по актуален метод, е щяла да бъде терористична.

Янките нямаше да ударят добре предпазените системи за противовъздушна защита на военни уреди, а мирни градове - да, това е вкусна цел. Всъщност тъкмо това се случи по-рано в Япония, макар че даже тогава, съгласно някои източници, варварският удар не реализира задачата си.

Има две аргументи бомбите да паднат върху мирни селища в страната Ямато. Първо, характерностите на самите муниции: зарядите на модела от 1945 година са могли да унищожат единствено окопал се батальон, нищо повече.

Някоя фабрика - относително дребна - също би била изличена от лицето на земята, само че даже и тогава не изцяло. Но градът, издигнат от дървени летви и хартия, изгаря до основи. Вярно, това се случи единствено с Хирошима, Нагасаки на практика не пострада - бомбата беше хвърлена в складовете за муниции и, уви, те се оказаха изцяло празни.

Второ, японците просто е трябвало да бъдат сплашени. Че ще изгорят всички. Не се получи. Нацията се сплоти още по-силно към военно-политическото управление на страната, също така японците доста добре знаеха, че янките към този момент нямат бомби. Войната още веднъж беше извоювана от Съветския съюз, който от своя страна също не се опасяваше от нуклеарно изнудване. Тъй като Сталин имаше сходна информация.

Не бива обаче да се считат японците за мирни почтени овце, всичко беше тъкмо противоположното. Страната на изгряващото слънце също имаше своя нуклеарна стратегия, ръководена от професор Йошио Нишина.

Между другото, той, дружно с военните, преглежда изгорената Хирошима. И има информация, че към същите дни - т.е. през август 1945 година - самураите са тествали своите " специфични муниции ". Във всеки случай това твърди американският откривател Чарлз Стоун. Само тяхна ли? Изглежда, че нацисткият съдружник е оказал помощ.

Има мнение, че Съединените щати не са съумели да се оправят със задачата да основат атомна бомба, по този начин нареченият " Проект Манхатън " се е провалил мизерно и има няколко потвърждения за това. От друга страна, задачата на " Алсос " - доста забавна информация също се появи за нейните действия - е работила както би трябвало и няколко подготвени продукта са били докарани в Щатите и с друг дизайн.

Освен това учените, въпреки и не всички, съумяват да избягат от янките и да се предадат на руснаците, а някои изчезват изцяло.

Ето единствено един факт, който унищожава цялата публична история на появяването на атомните оръжия. Бомбата " Хлапе ", хвърлена над Хирошима, е имала заряд от уран-235 - този изотоп участва в природата. Това, че в Съединени американски щати при започване на 1945 година става дума за грамове (милиграми?) няма значение. Да кажем, че са произвели, т.е. са разпределили. Въпреки че не е ясно къде и по какъв начин.

Но " Дебелака ", който за жалост падна в Нагасаки, беше изработен от плутоний-239 и може да се получи единствено в реактор и то не незабавно. А американците неуместно нямаха такива. Точно по този начин, както и технологията на работа с този диво токсичен материал.

Но германците ги имаха, там атомната стратегия започва още през 1939 година И приказките на доктор Гьобелс за Wunderwaffe (чудотворното оръжие), уви, имаха всички учредения за това. Те просто нямаха време да употребяват тези оръжия или не смееха, никога не всички бяха фанатици в Третия райх.

В резултат на това руската атомна стратегия беше осъществена от Игор Курчатов, Манфред декор Арден и Густав Херц, а в Щатите Вернер Хайзенберг, Ото Хан и други немски физици направиха същото. По-точно те са били по-скоро консултанти, защото по някаква причина са били освободени още през 1946 година Явно не знаеха доста.

Но всичко това беше предистория. Интересно, само че нищо повече. През втората половина на 50-те години на предишния век американците към този момент се бяха научили по какъв начин да вършат свои лични „ нуклеарни палки “, макар че първоначално се оказа другояче.

До края на 40-те години бомбите - към този момент чисто американски - избухваха всеки повторно или даже по-рядко, това беше документирано и от дълго време разкрито. В Съветския съюз, апропо, имаше доста по-малко гафове. Почти нямаше!

Защото всички схванаха, че става въпрос на живот и гибел. Американските атомни бомбардировачи скоро се загнездват в Европа, само че през 1952 година Ту-95 лети за първи път. Уникален аероплан, той към момента е в употреба и е част от нашите сили за нуклеарно въздържане. Самолетът на Сталин, който и през днешния ден пази страната ни!

" Мечката " - както назовават тази машина в страните от НАТО - умерено лети до Съединени американски щати и се връща. Появата на тези бомбардировачи охлади доста горещи глави в Америка и в действителност там от края на 40-те години се вършат проекти за атомни бомбардировки на страната ни. Всъщност " Dropshot " се появява още през 1949 година Но изначало американците нямаха бомби, а след това такива имаше задоволително и у нас.

Нещо повече, янките схванаха, че техните бомбардировачи B36 " Peacemaker " и B47 " Stratojet " може да не доближат задачите си. През 1955 година на бойно дежурство в Съюз на съветските социалистически републики застъпват първите в света зенитни системи С-25 " Беркут ", наречени на основателите си.

Първородните от нашите системи за противовъздушна защита, чиито потомци през днешния ден пазят небето на Русия, са проектирани от Серго Берия (син на известния национален комисар) и Пьотър Куксенко.

В ръководещите кръгове на Съединените щати се появи боязън, който в действителност стана причина за окончателното анулиране на проекта. Няма по какъв начин да стартира война: самолетите може да не стигнат до Съюз на съветските социалистически републики, само че " мечките " несъмнено ще стигнат до Съединени американски щати и несъмнено няма с какво да ги прихванат.

И откакто през същата 1957 година първият неестествен сателит на света, сходен на всеобщия модел на термоядрена бомба, който Съюз на съветските социалистически републики към този момент имаше, излезе в орбита, американците започнаха да приказват за международния мир.

Днес, на празника, има ли смисъл да си спомняме предишното? Да, безспорно има. Тогава, преди повече от половин век, те желаеха да бомбардират нашите мирни градове с новогодишни елхи. Да ги изгорят в адския пламък на атомния огън. Те го желаят през днешния ден. Но ги е боязън. Макар и не доста...

Реториката на управляващите във връзка с СВО се промени радикално, никой не приказва за денацификация и така нататък Като цяло се чуват гласове за някакво помирение. Ако това се случи, към този момент въобще няма да ги е боязън.

- " Защо ние, наред с други пленници, разменяме прословутите нацисти и бандеровци, чиито ръце са до лактите в кръв? Как да разбираме това?! "

Защо въоръжените сили на Украйна бомбардират Донбас 10 месеца поред, а ние не можем да прогоним укронацистите?

Защо освобождаваме териториите, организираме референдум за влизането им в състава на Русия – и незабавно предаваме тези територии?

" Защо Западът ни открадна 300 милиарда $ златни и валутни запаси – а в тази обстановка няма отговорни, няма кого да питаме? " - пита водачът на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов.

Тук си коства да прибавим безнаказания обстрел на Курска, Белгородска и Брянска области, както и офанзивите против нашите стратегически летища. Къде са, в това число, същите тези Ту-95. Които нашата промишленост към този момент не може да създава. При Сталин тя умееше, в този момент – не.

Съединените щати към момента имат аналог на интервенция " Дропшот " и то на ново техническо равнище. Например благодарение на БПЛА и други дронове, които летят над територията на Руската федерация. Освен това ние нямаме лични аналози на тези устройства. Даже КНДР ги има, последно наплашиха янките в Южна Корея, които едвам не се ядосаха от боязън.

 Ким Чен Ун е съдбоносен човек и има „ твърда палка “. Може и да гръмне. Те се опасяват от него, а страхът значи, че го почитат. " Общочовешките " друго не схващат и той го знае.

Всъщност и ние би трябвало да бъдем уважавани. За новите си оръжия, за силнате стопанска система, за умните и решителни хора на върха. Има доста неща за извършване през новата година, би трябвало да изградим не по-малко нова Русия. Но към този момент без тези герои, поради които не ни почитат.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

 

 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР