За някои хора кафето освен, че повишава енергията им, ускорява

...
За някои хора кафето освен, че повишава енергията им, ускорява
Коментари Харесай

Защо кафето ни кара да ходим до тоалетната

За някои хора кафето с изключение на, че покачва силата им, форсира и придвижването на червата. Въпреки, че това е може би най-популярната гореща напитка, няма доста проучвания за това за какво кафето кара доста хора да тичат в тоалетната, минути след първите глътки.

„ В някои случаи, както е при кафето и изхожданията, евентуално просто не е имало потребност от здравна позиция от сходно проучване “, споделя доктор Кайл Стейлър, шеф на лабораторията за стомашно-чревна пъргавина в Масачузетската болница.

„ А може и да е, тъй като е явно, което значи, че не са нужни голям брой изследвания, с цел да се разбере, че кафето провокира изхождане, защото това е част от всекидневието на доста хора “, прибавя той.

Може пък да има и нещо особено в кафето

и съществуващите изследвания потвърждават, че „ пациентите са прави “. Някои дребни проучвания демонстрират, че пиенето на кафе е по-ефективно от пиенето на топла вода за предизвикателство на придвижвания на червата.

И дали кафето е с кофеин или без кофеин, наподобява няма значение в множеството изследвания. Според други проучвания в някои случаи кафените съединения с изключение на кофеина може да са виновни за неочакваните придвижвания на червата.

Идентичността на тези съединения и по какъв начин те могат да взаимодействат с храносмилателния тракт към момента са значително незнайни, само че ето какво са разкрили откривателите до момента.

Кафето може да аргументи контракции на дебелото черво

Дебелото черво изпитва три типа контракции, които работят дружно, с цел да изхвърлят в последна сметка изпражненията. Появата, времето и честотата на тези контракции се въздействат от мускулни, нервни и химични фактор

Кафето може да подтиква тази двигателна интензивност на дебелото черво в границите на минути след потреблението му, сочат лимитираните налични проучвания.

Резултатите от тези изследвания евентуално значат, че кафето не контактува непосредствено с лигавицата на дебелото черво, а по-скоро го визира посредством „ гастроколичен механизъм “, сподели Стейлър – което значи, че кафето, контактуващо със „ стомашната лигавица, провокира или нервна система, или хормонален отговор, който кара дебелото черво да стартира подписване на контракт “, сподели той. „ Контракциите на дебелото черво придвижват изпражненията в дебелото черво към ректума и ето – имате предпочитание да се изходите “.

Може да повлияе на хормоните и стомашната киселина

Изглежда, че кафето също по този начин подтиква освобождението на хормона гастрин, сподели Стейлър, което разрешава производството на стомашна киселина (стомашна киселина). Стомашната киселина оказва помощ за смилането на храната и може да подтиква активността на дебелото черво. Изследователите откриват през 1986 година, че пиенето на кафе с кофеин или кафе без кофеин въздейства бързо и доста на равнищата на гастрин.

Млечни артикули и храносмилателно здраве

Ако имате нетърпимост към лактоза, само че все пак се наслаждаване на кафе със сметана, може точно сметаната да е провинен за неочакваните пориви за изхождане.

Можете да разберете дали тъкмо това е повода, в случай че няколко дни пиете кафето си чисто и обърнете внимание на признаците си.

Въпреки че проучванията демонстрират някои изгоди за храносмилането от пиенето на кафе, би трябвало ли постоянното ви утринно кафе да бъде това, което употребявате, с цел да се изхождате постоянно? „ Ако имате запек, не е безразсъдно да пиете кафе, с цел да оправите нещата, сподели Стейлър.

Но

въпреки всичко не разчитайте единствено на кафето за оживление на червата .

Говорете с вашия доктор, в случай че имате проблеми да ходите постоянно до тоалетна.

Вижте още:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР