За нови обвинения срещу себе си съобщава Алексей Навални в

...
За нови обвинения срещу себе си съобщава Алексей Навални в
Коментари Харесай

Алексей Навални е обвинен и във вандализъм

За нови обвинявания против себе си оповестява Алексей Навални в обществените мрежи.
Прочетете още
47-годишният Навални към този момент излежава присъди в наказателна колония за общо над 30 години „ отнемане от независимост “ по разнообразни обвинявания. Едно от тези обвинявания е екстремизъм, които той отхвърля. Руският опозиционер е прекарал огромна част от последните две години в изолираност за редица хипотетични закононарушения.

Сътрудници на Навални разгласяват информация, че към този момент му е повдигнато обвиняване по член 214 от Наказателния кодекс, който касае вандализъм.

„ Нямам визия какво съставлява член 214 и няма къде да диря. Ще разберете преди мен “, написа той в " Телеграм ".

„ Те наистина започват ново наказателно дело против мен на всеки три месеца. Рядко пандизчия, държан в единична килия повече от година, има толкоз витално обществено и политическо битие “, означи Навални.

Навални е най-известната фигура в разединената съветска опозиция; поддръжниците на опозиционера градят облика му в жанр Нелсън Мандела, със поръчката, че един ден той ще бъде освободен от пандиза, с цел да управлява страната.

Неговото политическо придвижване е оповестено за нелегално, а главните му фигури са хвърлени в пандиза или са избягали в чужбина поради репресиите против несъгласието с властта, които се ускориха, откакто президентът Владимир Путин изпрати въоръжените си сили в Украйна при започване на предходната година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР