За нови арменски провокации съобщи Азербайджан. Държавната гранична служба на

...
За нови арменски провокации съобщи Азербайджан. Държавната гранична служба на
Коментари Харесай

Баку: Армения с нови провокации

За нови арменски провокации заяви Азербайджан. Държавната гранична работа на страната популяризира следното известие:

" След добре познатото посещаване на министър-председателя на Армения Никол Пашинян в Зангазурската област на 21 април, Армения прави провокации на азербайджано-арменската граница.

И по този начин, вечерта на същия ден, поделенията на Държавната гранична работа, ситуирани в село Сейидлер в регион Зангилан на азербайджано-арменската граница, както и позициите на поделенията на Граничната работа на Федералната работа за сигурност на Руската федерация, ситуирани в тази посока от страната на Армения, са били обстреляни от арменски военнослужещи.

Във връзка с случая съветските граничари се обръщат към своите азербайджански сътрудници, заявявайки, че причинителите на провокацията са били пияни, и молят да не реагират на случая.

Взимайки поради настояването на съветската страна, азербайджанските граничари демонстрират въздържаност и не откриват ответен огън. След случая азербайджанската страна е осведомена за отстраняването на арменските военнослужещи, направили провокация, от региона.

В същото време в същия ден група арменци на 30-40 автомобила, движещи се към държавната граница в посока село Шурнуху, регион Губадлъ, скандират на арменски лозунги против Азербайджан. "

Държавната гранична работа публично декларира, че в случай че сходни провокации се повторят в бъдеще, ще бъдат подхванати най-остри ответни ограничения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР