За нов ужас в белградско училище, съобщава b92. Бившa ученичка

...
За нов ужас в белградско училище, съобщава b92. Бившa ученичка
Коментари Харесай

Бивша ученичка наръга двама с нож в сръбско училище

За нов смут в белградско учебно заведение, оповестява b92. Бившa ученичка е намушкала с нож възпитаник и преподавател. Нападателката е на 15 години. 

Трагедията се е разиграла в частното учебно заведение " Руджер Бошкович " всъбската столица.

Този път ранените не са в тежко положение.

Училището е било евакуирано. Момичето е арестувано от полицията. 

Припомняме, че това е втори случай на нахлуване в учебно заведение за последната седмица.
 Ученикът, умъртвил 9 души в сръбско учебно заведение, отива в психиатрия
Ученикът, умъртвил 9 души в сръбско учебно заведение, отива в психиатрия

Момчето няма 14 навършени години и не може да бъде съдено

Момчето, което през вчерашния ден откри пукотевица в главно учебно заведение и умъртви 8 други деца и един охранител, а учителка и още шест деца са ранени,  към момента няма навършени 14 години. Именно заради тази причина стрелецът няма да може да бъде измамен под наказателна отговорност, като най-вероятно ще бъде настанен в психиатрично заведение. 

Все още не е ясно дали момчето е било под въздействието на опиати и какви са били претекстовете му.

Стана ясно, че 13-годишният нападател е имал два револвера и е възнамерявал всичко деликатно в границите на към месец, заяви сръбската полиция. Момчето даже е направило лист с имена на децата, които желае да убие.

Родителите на стрелеца са арестувани. Установено е, че бащата е водил момчето да го учи да стреля, а оръжията са законно притежавани.
 Седмокласник откри пукотевица в учебно заведение в Сърбия Обновена
Седмокласник откри пукотевица в учебно заведение в Сърбия

Убити са осем възпитаници и охранител

В тази връзка сръбският президент Александър Вучич има намерение да разгласи по-строги ограничавания върху притежанието на оръжие. По негови данни 766 хиляди са публично записаните оръжия в Сърбия.

Вучич разгласи засилени инспекциите за оръжия и мораториум върху новите разрешителни за оръжие, разнообразни от тези за лов, преразглеждане на съществуващите разрешителни, наблюдаване на стрелбищата и по какъв начин цивилните съхраняват оръжията си.

Според изследване за дребните оръжия от 2018 година Сърбия е на трето място в международен мащаб с 39.1 огнестрелни оръжия на 100 души, а повече от 78 000 души имат разрешителни за лов.

Сръбският президент обмисля още понижаване на възрастовата граница от 14 на 12 години за носене на наказателна отговорност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР