За нормален живот на четиричленно домакинство - двама възрастни и

...
За нормален живот на четиричленно домакинство - двама възрастни и
Коментари Харесай

2504 лв. месечно са нужни на семейство за нормален живот

За естествен живот на четиричленно домакинство - двама възрастни и две деца, са нужни 2504 лв. месечно месечно. Това сочат данните на Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ за юни 2020 година.

Данните бяха показани на конференция от президента на КНСБ Пламен Димитров, от специалиста Виолета Иванова и от шефа на института Любен Томев.

Издръжката на живот за човек от четиричленно домакинство е 626 лева месечно . Парите са нужните за покриване на разноските за храна, за поддържане на жилището, опазване на здравето, обучение, превоз и отмора по отношение на междинните български стандарти за четиричленно домакинство.

Общо 67 % са семействата, които са с общ приход под нужните средства за прехрана на живот, откакто през същия интервал на 2018 година са 71,5 на 100, а 2019 година са 71 %.

Все още всяко седмо домакинство от 10 живее с общ приход на човек под нужните средства за прехрана на живота. 28,5 от семействата са с общ приход на човек до 363 лв., което е формалната линия на беднотия за 2020 година.



Това са близо 2 млн.65 хиляди души.
Отчита се леко понижение на делът на бедните семейства по отношение на същия интервал на миналата година, когато са представлявали 30 %, само че се резервира на високи равнища.

38, 5 % от семействата са с общ приход на човек от линията на бедността до нужните средства за живот. Това са към 2 млн. 778 хиляди души. Тази група също регистрира придвижване надолу, откакто през същия интервал на предходната година представляваше 41 %.

33 на 100 от семействата са с общ приход на човек над издръжката на живот - 626 лв.. В групата се обрисува позитивна наклонност при повишаване на обсега, който към този момент надвишава каузи на бедните семейства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР