За незабавно и безусловно освобождаване на Алексей Навални и всички

...
За незабавно и безусловно освобождаване на Алексей Навални и всички
Коментари Харесай

ЕС поиска освобождаването на Навални и всички политически затворници в Русия

За неотложно и абсолютно освобождение на Алексей Навални и всички политически пандизчии в Русия, в това число Юрий Дмитриев, Владимир Кара-Мурза, Иля Яшин, Алексей Горинов, Лилия Чанишева, Ксения Фадеева и Иван Сафронов, упорства Европейския съюз.

Това се показва в изказване на европейския висш представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел от името на Европейски Съюз във връзка третата годишнина от завръщането на Навални в Русия.

Борел показва угриженост за здравословното положение на Навални, Кара-Мурза, Скочиленко, Баришников и Горинов. Политическото управление на Русия носи отговорност за сигурността и здравето на Навални и останалите пандизчии, и то ще бъде подведено под отговорност, декларира той. Борел напомня позицията на Европейски Съюз, че възбраната на изтезанията е безспорна според интернационалното право.

Европейски Съюз още веднъж приканва Русия да се съобрази с решението на Европейския съд по правата на индивида за неотложно освобождение на Навални.

Борел отбелязва, че Русия остава длъжна да извърши напълно решенията на този съд по нарушавания на правата на индивида, осъществени преди 16 септември 2022 година, когато страната напусна Европейската спогодба за човешките права. Русия остава обвързана с конвенцията против изтезанията и други форми на грубо, нечовешко или унизително отношение или наказване, Европейската спогодба за попречване на изтезанията и нечовешкото или унизително отношение или наказване, и другите си отговорности по интернационалното законодателство в региона на правата на индивида, прибавя Борел, представен от Българска телеграфна агенция. 

Според него изпращането на Навални в по-далечна наказателна колония издава страха на съветските управляващи от него поради войната в Украйна и в навечерието на плануваните за март нови избори за съветски президент. Борел показва страдание, че трима юристи на Навални бяха добавени през ноември предходната година в съветския лист с " терористи и екстремисти " на основата на политически обвинявания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР