За неправомерно ползване на данни от чужди банкови карти пред

...
За неправомерно ползване на данни от чужди банкови карти пред
Коментари Харесай

Ученик от Добрич пазарувал за хиляди левове с чужди карти, баща му започнал да му помага

За непозволено прилагане на данни от непознати банкови карти пред Темида застават 21-годишният Н. Г. от София и 23-годишният Д. Д. от Добрич, а неговият татко – 52-годишният И.Д. е измамен под отговорност за пране на пари, оповестяват от окръжния съд в Добрич.
Двете момчета са пазарували онлайн портативни компютри, часовници, смарт телефон, периферно устройство за компютър, плащайки с картите на клиенти на банки зад Океана. Столичанинът е направил две поръчки общо за 3356,28 лева, а момчето от Добрич платило пет пъти общо 2455,58 лева в интервала септември – октомври 2013 година Запознанството на младежите станало в световната мрежа. Добричлията споделил, че има достъп до уебсайт за кредитни карти на хора от други страни и с помощта на това пазари онлайн за непозната сметка. Събеседникът му решил и той да опитва.
Бащата на младежа от Добрич забелязал, че в дома му идват колета със скъпи артикули , за които синът му нямал пари, защото бил възпитаник. В диалог със сина си той изяснил обстановката, само че вместо да го спре му дал банковата си сметка, на която да бъдат превеждани парите при отвод от покупката. Така по сметката на бащата били преведени 943 лева от отказани артикули, които преди този момент били платени с непознати банкови карти.
Престъпната активност се разплела, откакто от онлайн магазина сигнализирани, че стоките се заплащат от сметки на чужденци , а пратките идват на адреси в Добрич и София.
Делото е формирано по формирано по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура, само че се гледа в Добрич, защото обвиняванията против бащата и сина от Добрич са повече и по-тежки, прецизират от съда. Двамата ще бъдат съдени задочно, така са напуснали страната и не е ясно къде се намират.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР