За най-елементарната рецепта за печени орехи са ви нужни единствено:

...
За най-елементарната рецепта за печени орехи са ви нужни единствено:
Коментари Харесай

Как да си изпечем орехи

За най-елементарната рецепта за печени орехи са ви нужни само: орехови ядки, сол и вода.

Начин на подготвяне:

 Печени ядки

Орехите се нарязват на половинки. Заливат се с малко количество солен разтвор – сол, разтворена във вода, колкото леко да се овлажнят. Слагат се във фурната до приемане на златист цвят.

Подобна е и рецептата, за която ще са ви нужни: орехови ядки, 2 белтъка и сол.

 Салати с орехи

Начин на подготвяне:

 Сирене с орехи

Орехите се слагат в тавата за печене, след което се зливат със сместа от белтъците и солта. Запичат се във фурната за към 10-тина минути.

Печенето на орехите не става само във фурна. Същият резултат има микровълнова. Ореховите ядки се намокрят леко и се посоляват.

Пускат се в микровълновата за към минута, след което се вадят, разбъркват се и се оставят да изстинат за няколко минути.

Пускат се още веднъж за към минута, след което се пробват дали са подготвени. Ако ли не, се пускат за към още 10-тина секунди.

Печените орехови ядки могат да се подготвят и сладки. За тази рецепта са нужни: 500 г орехови ядки, 10 с.л. захар, 2-3 ванилии

Начин на подготвяне:

Ореховите ядки се накисват за 1 час в топла вода. Отцеждат се и им се прибавят захарта и ванилията. Постилат се в тиган и се пекът на слаба фурна. Трябва постоянно да се бъркат, като се внимава да не прегорят.

Печените орехи са подобаваща добавка за редица предписания, които просто не могат без тях. Ето да вземем за пример една екзотична лятна салата, която не може да мине без вкусните ядки.

За нея са нужни: 1 зелена салатка, листа рукола, бейби спанак, шепа орехи, две мандарини, пармезан, балсамов оцет, зехтин и горчица.

Начин на подготвяне:

Марулата се накъсва на едри части. Смесва се с задачите листа рукола и бейби спанак. Орехите се поръсват леко с вода и сол, и се запичат. Мандарините се обелват, като се почистват от ципата.

Салатата включва дресинг, подготвен от горчица, Балсамико и зехтин. Разбърква се със салатата. Завършен тип добива, когато се поръси от горната страна с печените орехите, манадарините и нарязаните листчета Пармезан.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР