За Националния празник на България - 3 март, студентите от

...
За Националния празник на България - 3 март, студентите от
Коментари Харесай

Академичният танцов театър на ВСУ кани варненци на безплатен концерт-спектакъл

За Националния празник на България - 3 март, студентите от Академичния танцов спектакъл на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " ще подарят на жителите и гостите на морската столица концерт-спектакъла “Свободата… ".

По традиция събитието се осъществя със съдействието на Община Варна и е с вход свободен, научи Varna24.bg .

Дългоочакваният концерт, който се радва на голям интерес от публиката, ще стартира в 18:00 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. В програмата ще забележим мощни, красиви, завладяващи дипломни работи на студенти от компетентност “Хореография ", отдадени на тематиката за свободата и България. В спектакъла ще вземат участие дългогодишни сътрудници и другари на ВСУ “Черноризец Храбър " - представителните танцови ансамбли при Средното учебно заведение за филантропични науки и изкуства " Константин Преславски “, детски фолклорен отбор “Българче " при ЦПЛР - Общински детски комплекс Варна, отбор “Българин ", артистите Яница Кънева и Дамян Димов.

От ВСУ оповестиха още, че Академичният танцов спектакъл ще открие церемонията по връчване на премията “Студент на годината " на Националното посланичество на студентските препоръки, която ще се организира в навечерието на Националния празник в София. Пред най-хубавите студенти на България Академичният танцов спектакъл ще показа селекция шопски танци, които са готови особено за церемонията.

“Академичният танцов спектакъл е креативната лаборатория на Варненския свободен университет, в която студентите от компетентност “Хореография " осъществят своите планове. Гордост е, че Академичният танцов спектакъл “Черноризец Храбър " беше селектиран за присъединяване в церемонията “Студент на годината ". Това въодушевява студентите и ги предизвика в техните креативен търсения ", разяснява доцент доктор Ивайло Иванов - шеф художествено-творческа активност на университета.

Тази година Академичният танцов спектакъл отбелязва 25 години от основаването си. В продължение на четвърт век са осъществени голям брой впечатляващи концерти и спектакли в цялата страна. Театърът е притежател на влиятелни оценки и награди в академичната, културната и просветителната сфера. Той изрично пази задачите, заложени от основателите му проф. д.ик.н. Анна Недялкова и проф. Петър Ангелов, да разпространява най-хубавите достижения на националната ни хореография в региона на българските театрални танци на фолклорна основа, да реализира връзка с образователния развой и професионалната театрална процедура на студентите от компетентност “Хореография ". Под управлението на водещи преподаватели и експерти, в креативната продукция на Академичния танцов спектакъл се отразяват актуалните трендове в развиването на танцовото изкуство и се подтиква студентското творчество.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР