За нашествие на делфини по българското крайбрежие алармират рибари. Според

...
За нашествие на делфини по българското крайбрежие алармират рибари. Според
Коментари Харесай

Делфини бягат от войната в Украйна - търсят убежище в Китен?

За настъпление на делфини по българското крайбрежие сигнализират риболовци. Според тях, повода е войната в Украйна. Факт е, че зачестиха случаите на изхвърлени от морето бозайници, написа Dir.bg.

"Тази година доста постоянно делфини влизат в мрежите ни макар акустичните устройства, които използваме. Те издават характерен тон на избрани честоти и защищават морските бозайници. Ако влязат, остават живи и ние ги пускаме ", изяснява притежателят на "Далян Китен " Георги Желев за Би Ти Ви.
И споделя, че в други години не е имало толкоз делфини, които да влизат в мрежите.

"Влияе им войната, тъй като акустичните устройства не работят ", сподели още Желев.

В българска акватория риболовците избавят бозайниците.

"Голяма е загубата, когато се постанова да се разделим с улова си, само че по този начин сме приели, а морето ни се отплаща и тя се възстановява ", споделя още Желев.

"Заминаха 2,5 тона риба, само че по-добре да спасим делфина. Здраве да е, ще хванем пет пъти повече ", споделя на пристанището в Китен един от риболовците.

"Уловът е доста добър през тази година. Днес имаме положителни количества сафрид. Тази година ловим и доста сулка ", хвалят се риболовците.

Любопитен е фактът, че делфините се въздействат доста от човешкия метод на живот. Преди две години, когато светът бе затворен от пандемията, делфините се върнаха в каналите на Венеция...
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР