За нас това е поредното престъпно нехайство. Въпреки че имаше

...
За нас това е поредното престъпно нехайство. Въпреки че имаше
Коментари Харесай

Марешки: Хора умират и никой не носи отговорност

За нас това е следващото незаконно безгрижие. Въпреки че имаше предизвестие за проливни дъждове, още веднъж всички бяха сюрпризирани. Това сподели в утринния блок на БТВ водачът на Воля Веселин Марешки във връзка вчерашното наводняване в Бургаско, взело три жертви.

Убеден съм, че ще станем очевидци на следващата групова безнаказаност и никой няма да понесе отговорност за това, което се случи. Хората си отиват и никой не носи отговорност. Накрая в действителност ще създадем референдум за смяна на системата към президентска република, с цел да има лична отговорност в ръководството. Когато някой от институциите вземе погрешно решение, което води до загуба на човешки живот, той би трябвало да влиза в пандиза, съобщи Марешки.

Той разяснява и признатия през вчерашния ден на първо четене антикорупционен закон. Тези, които са създали България най-корумпираната страна, сега се надпреварват по какъв начин ще изкоренят корупцията. Едните направиха ДАНС, другите - БОРКОР, още към 2008-2009 година споделиха, че завършват с корупцията. Сега споделят, че началник на новата комисия ще бъде доста способен човек. Нека да кажат кой е този човек, да го създадем основен прокурор и да хване корумпираните. Защо би трябвало да има нова комисия, като по закон прокуратурата би трябвало да проверява корупцията по високите етажи на властта. Ние сме за нов закон, само че не за нов орган, който ще бъде безплоден. Ако някоя институция не работи, ние би трябвало да я създадем работеща, а не да вършим предната неработеща институция, сподели още Веселин Марешки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР