За нас не е толкова важно дали е годна или

...
За нас не е толкова важно дали е годна или
Коментари Харесай

Проф. Пилософ: Проектът за детската болница е на 50 години, това ли ни трябва?

" За нас не е толкоз значимо дали е годна или негодна постройката. Това е един план на 50 години. Онази идея за болница ли е тази, която сега ни би трябвало? " Този въпрос зададе ръководителят на българската педиатрична асоциация проф. Пилософ.
По думите му огромният триумф сега е, че никой не се съмнява в нуждата от това да има детска болница.  
Според Георги Кордов от Камарата на капиталовите инженери постройката не е рискова и не е противозаконна. По думите му на този стадий няма данни времето да е увредило структурата на градежа. Той призна, че има сектори за възобновяване, само че общо е в положително положение.
Петкана Бакалова от Камарата на архитектите съобщи в изявление за bTV, че съгласно специалисти от Университета по архитектура, строителство и геодезия градивното проучване на постройката е ненапълно, а предписаното подсилване може да утежни положение на постройка.
Д-р Бояна Петкова означи, че в постройката не са планувани такива значими отделения, като токсикология, детска гинекология и психиатрия, ортопедия и травматология , лабораторният блок не е създаден, а самите клиники са разпръснати. 
Друг пропуск е и неналичието тук-там за родителите, като по този метод те няма да имат опция да съпровождат децата си. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР