За нас Фандъкова е динозавър от отминала епоха. Това каза

...
За нас Фандъкова е динозавър от отминала епоха. Това каза
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на ”Спаси София”: За нас Фандъкова е динозавър

За нас Фандъкова е динозавър от отминала ера. Това сподели пред bTV издигнатият за кмет на София от ”Спаси София ” Борис Бонев. Аз няма да бъда нито усмихнатото лице на корупцията, нито кукла на конци, заявява Бонев.
Той изясни, че ще работи за чиста, подредена, проходима, обвързвана, оживена и достоверна София. Лансира и част от концепциите си за смяна на столицата - да се сътвори черен лист на компаниите, които не извършват качествено и в точния момент публични поръчки; да се построи нов квартал на общински терен в северната част на София и да се заменят терени от застроените региони на столицата с места в новия квартал; да се работи за повече трамвайни линии.

Бонев и " Спаси София " са написали и проект за развиването на столицата за идващите години, който е дълъг над 300 страници.

Преди оповестяването на днешното решение, от организацията са водили диалози за присъединяване в листата на " Демократична България ", както призна преди ден съпредседателят на обединяването Христо Иванов. Организацията и " Демократична България " обаче не са стигнали до единодушие. Трите партии от обединяването са предложили на " Спаси София " избираеми места в листата за общински съветници.

Още преди кандидатурата на Бонев да бъде оповестена публично, актуалният кмет Йорданка Фандъкова се изрече за издигането му: " Стана ясно най-сетне, че тази самодейност е политическа, а не цивилен. Желая им да работят в действителност с желанието да трансформират града, а освен да пречат за неговата смяна, което постоянно се случва. Всеки претендент да работи за София е значим, само че е значимо да чуваме концепциите, а освен рецензиите ".

Въпреки че за следващ път сподели, че през септември ще разгласи дали ще се кандидатира за нов мандат, тя побърза да изясни, че освен " Спаси София " имат проект за развиването на столицата.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР