За нас е изключително важно да се въведат европесйките практики,

...
За нас е изключително важно да се въведат европесйките практики,
Коментари Харесай

Ресторантьорите: Тази декларация за деца в ресторантите и кината е поредния кьорфишек

За нас е извънредно значимо да се вкарат европесйките практики, когато се одобряват сходни закони и уредби, както с нововъведението децата след 22 часа в кино или ресторант да имат декларация. За да се вкарват сходни неща, би трябвало да се допитват и до заинтригуваните лица. В случая хотелиерите и ресторантьорите. 

Това разяснява пред Нова тв Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска организация. 

Искането заведенията да ревизират хората за някакви заявления е следващото неразбирателство, не от позиция на това, че сме срещу предпазването на децата от нездравословно влияние. Но в тази ситуация ненужно бюрократизираме, в това число и на нашата активност. Ние нямаме контролни функционалности. То ние към този момент се майтапим, че особено за нашия отрасъл би трябвало да си създадем организация за ресторантьорска сигурност. За следващ път вършим някакви документи непотребни, които умишлено знаем, че всеки може да фалшифицира, а ние нямаме никаква опция да направляваме този развой, разяснява той.

В сегашния миг има закон, който в огромна степен се съблюдава - неразрешено е в питейни и други заведения лица под 18 години да посещават след 22 часа. Сега изкарваме някаква измислена декларация, като е ясно, че това нещо е следващия кьорфишек, който не работи, разяснява той. 

В момента по този текст от закона, който цитирах, би трябвало полицията да си прави постоянни инспекции по обектите и да ревизира и този, който нарушава наредбата, да бъде глобен. Поредния подправен документ в джоба на някакво дете решение ли е на въпроса!? Ние би трябвало да го решим въпроса, а не да го бюрократизираме, разяснява той.

Ние нямаме никакво право да пожелаваме персонални документи на който и да било, акцентира той.

Болшинството от заведенията, когато се изправят пред младежи, за които имат подозрение, че са пълнолетни, само че желаят да си поръчат алкохол, желаят да видят персоналния документ. Това се прави, с цел да се избегнат проблеми, въпреки че знаем, че това не е в нашите пълномощия. Просто механически ние няма по какъв начин да удостоверим по различен метод дали това лице е под или над 18 година, разяснява той.

Ако би трябвало нещо да се промени, то е да се дадат пълномощия на бранша да изисква персонални документи без да нарушава закона, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР