“За направата на нашето вино от нар участват над 5

...
“За направата на нашето вино от нар участват над 5
Коментари Харесай

Банкери от ЕЦБ купуват българско вино

“За изработката на нашето вино от нар вземат участие над 5 500 души от 68 страни. Най-голям принос в изработката имат българи, руснаци и румънци ”. Това съобщи за БГНЕС Игор Раскевич, притежател на музей в град Каварна с 1070 типа водки, а от няколко години и производител на виновност от нар.

“Разликата от другите плодови питиета е, че това е най-скъпото вино в България откъм технология, тъй като нарът се купува от Испания, където 1 звук от плода коства 10 000 лева Това вино е дамско вино, тъй като понижава захарта в кръвта, пък и 85% от нашите гости са дами ”, съобщи още той. “Виното от нар се изнася за 10 страни, даже за Африка. Най-високо ценено е в Германия, където банкери от ЕЦБ купуват от това вино ”, показа още производителят.

Заради скъпата сила обаче Игор Раскевич изясни, че има проблем с производството на винени бутилки. “Вече не е рентабилно да произвеждаш бутилки в България, по тази причина производителите търсят различни снабдители от други страни. Преди това бяха Грузия и Украйна, а в този момент се работи с изключение на с Грузия, с Турция и Испания ”, изясни още той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР