За над 4 млн. лева са щетите от наводненията в

...
За над 4 млн. лева са щетите от наводненията в
Коментари Харесай

Щетите от наводненията в Камено са за над 4 млн. лева

За над 4 млн. лв. са вредите от наводненията в община Камено.
228 хиляди лв. са събраните средства от Националната дарителска акция за потърпевшите при наводненията в общините Бургас и Камено.
180 хиляди лв. се обезпечават от общинския бюджет за незабавни поправки на 31 къщи в селата Ливада, Полски извор и Черни връх. С парите ще се помогне на фамилии, които няма къде да живеят.
В община Камено комисия продължава да разказва неотложните поправки както по инфраструктурата, по този начин и по наводнените къщи на хората.
Къде са най-сериозните опустошения, напомня кметът на Камено Жельо Вардунски.
Има свлечени улици, които са непроходими. Има два моста на " Общинските пътища " сред Тръстиково и Ливада. Мостовете вътре в самите обитаеми места, които са в деретата, примерно има пет в Полски извор. Там има четири моста. Пътят, общинският Полски извор – Черни връх в ниската му част долу е изнесен.
Разрушени са мостове, пътища, затлачени с наноси са деретата в целия регион на бедствието. С отпуснатите средства от страната започнаха поправки на инфраструктурата в селата Ливада, Полски извор и Черни връх. Със средства от общинския бюджет пък ще се помогне на тези фамилии, които няма къде да живеят сподели кметът.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР