За начало на нашата лятна, семейна ваканция избрахме да се

...
За начало на нашата лятна, семейна ваканция избрахме да се
Коментари Харесай

Летни маршрути: Замъкът, влюбен във вятъра

За начало на нашата лятна, фамилна почивка избрахме да се потопим в атмосферата на героите от приказките и да посетим мястото, за което все по-често слушам и чета разнообразни хвалебствия като това, че е архитектурно знамение, което изпревари с дизайна си даже резиденцията на краля на Саудистка Арабия – Абдула и печели златен и сребърен орден в категорията " Туристическа атракция " на интернационалния конкурс " A` Design Award " 2016. Така че, без доста да му мислим, потеглихме към приказния Замък.

Той носи името „ Влюбен във вятъра “ и се намира покрай село Равадиново. За да влезеш в него плащаш вход 10 лева, което е окей, в случай че даваха и касов бон, щеше да е отлично. Приказното преживяване стартира още на входа, където те чака Кралят на Замъка, с цел да си извършите дружно фотография и, в случай че решите преди да си тръгнете, може да си я вземете за спомен, като това ще ви коства 5 лева След това стартира същинската обиколка. Истината е, че замъкът е доста друг. В него са преплетени разнообразни стилове и това го прави като излязъл не от една, а от няколко приказки.

Градината е доста огромна и безпределно красива, както можете и сами да се убедите от галерията фотоси. Разходката е едно доста прелестно преживяване, по време на което може да видите пауни, които се разхождат до вас и в случай че имате повече шанс, може и да ви театралничат, наперени за фотография. Минавате около мостчета, фонтани, разнообразни скулптури, езеро, в което плуват лебеди, мини зоопарк...

Можете да се качите на една от кулите и да се полюбувате на прелестната панорама или пък да си извършите ретро фотография за спомен, в случай че желаете. Също по този начин можете да посетите параклиса „ Свети Георги Победоносец “ и да запалите свещичка за здраве или пък да хвърлите монета във Фонтана на желанията, изборът е ваш.

На територията на замъка имате и опция да седнете за по кафе в приятна компания и да се насладите на приказната атмосфера. Ние нямаше по какъв начин да го създадем, тъй като бяхме с нашата дребна щерка, а тя не се спря и за момент на едно място.

Тъй като Замъкът е в ремонт, истината е, че доста неща са стартирани и не са довършени, тъй че вътре не може да се влезе. Може да се посети единствено избата, в която е ситуирана голяма маса, а по извити стълби се стига и до трона на Краля и Кралицата. По стените на избата има разнообразни картини, обгърнати в паяжина, с цел да подсилят призрачната атмосфера, изцяло друга от сантименталната приказка на вън. Тук се пренасяш в друга по-различна приказка, от тези с призраци и други страшни герои. Там ни посрещнаха и Мортиша и Гомес Адамс или най-малко на мен доста ми приличаха на тях!

Мястото е доста друго и си заслужава да се види. След време, когато ремонтът завърши, ще бъде още по-приказно, тъй че сигурно ще отидем още веднъж.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР