За МВР основната версия била инцидентРаботел в завод на конкуренциятаОкръжна

...
За МВР основната версия била инцидентРаботел в завод на конкуренциятаОкръжна
Коментари Харесай

Следователи изясняват смъртта на свидетел срещу Бобокови

За Министерство на вътрешните работи главната версия била случай
Работел в цех на конкуренцията

Окръжна прокуратура-София е упълномощила на екип от Националната следствена работа да проверява гибелта на 49-годишния Васил Богданов.

Както писа “Труд”, милицията на Бойко Рашков се опита да скрие за случилото се с Богданов, който е главен очевидец в процеса против братята Атанас и Пламен Бобокови и някогашния зам.-екоминистър Красимир Живков. Тримата са упрекнати за замърсяване на околната среда с огромни количества рискови боклуци, в това число и импортирани от чужбина.

Тялото на мъжа, който е някогашен управителен чиновник на “Монбат”, е било открито в неделя към 9 ч сутринта на бетонна площадка в цех “Ел Бат” в Долна баня. Предприятието за батерии е конкурентно на Бобокови.

При първичния оглед са открити тежки комбинирани контузии по главата и тялото, присъщи за рухване от високо. Разследването се води по член 115 от Наказателния кодекс за съзнателно ликвидиране. Чак през днешния ден от Министерство на вътрешните работи оповестиха за подобен случай, като подчертаха, че нямат данни починалият да е бил заплашван и че евентуално става дума за случай.

Смъртта на Богданов няма да се отрази на производството, разяснява сбито през днешния ден Веселина Маджарова, началник на спецпрокуратурата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР