За момента системата ни не работи във връзка с големият

...
За момента системата ни не работи във връзка с големият
Коментари Харесай

Д-р Силвия Стефанова: Не сме подписали анекс за безплатните лекарства за Covid-19

" За момента системата ни не работи по отношение на огромният напор от хора, които желаят зелените документи, които идват за ваксина, не мога даже другите си предписания да изписвам , въобще не съм пробвала дали мога да издавам тези предписания за Covid,  имаме огромен механически проблем... ", сподели в " Преди всички " доктор Силвия Стефанова, персонален доктор от Дупница по отношение на това, че от през днешния ден общопрактикуващите лекари могат също за изписват безплатните медикаменти за пациенти с Covid-19 . Те се поемат от НЗОК.

" Така че въпросите остават. Защото ние за тази активност не сме подписали подобен анекс . Така се вземат решение всички наши действия - посредством анекс и тази активност до момента ни беше неразрешена. С едно изявление пред медия въпросите не се вземат решение .

Според мен би трябвало да се изготви и подпише анекс за това да изписваме тези медикаменти по НЗОК.

Искам да запитвам обаче шефа на НЗОК и на министъра на опазването на здравето .  Дали ние ще изписваме тези лекарства по рекомендация на Covid зоните, или ние ще решаваме коя терапия да назначим? На този въпрос очаквам отговор ", съобщи доктор Стефанова.

По думите на доктор Стефанова и описът с тези лекарства е извънредно непълен . Там са единствено три групи лекарства, част от тях инжекционни форми, които не могат да се ползват в домашни условия. Списъкът е недомислен и изработен очевидно от хора, които от дълго време не практикуват медицина, сподели още пред БНР лекарят.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР