За момента шестима души са привлечени като обвиняеми във връзка

...
За момента шестима души са привлечени като обвиняеми във връзка
Коментари Харесай

Прокуратурата показа къде са умирали натъпканите мигранти

За момента шестима души са привлечени като обвинени във връзка със гибелта на 18-те мигранти, които бяха открити в камион край софийското село Локорско през вчерашния ден.

Повече от половината от упрекнатите са осъждани за обири, шофиране след употерба на алкохол и каналджисйтво.
-->
Организаторът на незаконната група даже към този момент е изтърпял присъда за канлджийство. За един от упрекнатите е издадена европейска заповед за арест, тъй като е съумял да напусне страната.

Образувано е досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност на 18 души.

Борислав Сарафов, заместител основен прокурор и шеф на Националното разследване изясни, че мигрантите са платили сред 5000 и 7000 евро на човек, като водачите са получавали по 100 евро.

" Двамата водачи, които са обвинени към сегашния миг, са отишли с камиона-ковчег в околност, получена като точна локация по приложението " Телеграм ". Местността е близо до турската граница в Бургаско. От там са ги качили, 52-ма от мъжки пол, на забележима възраст сред 13,14 до 30-35 години. Пътувайки по автомагистрала " Тракия ", малко след " Траянови врата ", се е чуло от каросерията на камиона мощен тътен и мощен звук. Двамата водачи обаче са траяли придвижването на камиона. Пострадалите са умирали в продължение на десетки минути. Между 30 и 60 минути е умирал всеки от тях ", уточни Сарафов.









 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР