За момента не е установена връзка между образуването на кръвни

...
За момента не е установена връзка между образуването на кръвни
Коментари Харесай

Регулаторът в САЩ не открива връзка между съреците и ваксината на Johnson&Johnson

За момента не е открита връзка сред образуването на кръвни съсиреци и имунизацията на Johnson & Johnson, оповестява американската Агенция за надзор на храните и медикаментите (FDA), представена от Франс прес.

Властите ревизираха няколко случая на тромбози на имунизирани с векторната ваксина на американската компания, която е създадена от европейското ѝ поделение Jansen. Ваксината е еднодозова, само че още при старта на всеобщата имунизация в Съединени американски щати наподобява се сблъсква с проблем, сходен на този с имунизацията на AstraZeneca. Двете ваксини имат общ принцип на функционирне.

" Агенцията е в течение на известия в Съединени американски щати за тежки случаи на тромбоемболия, свързвани от време на време с тромбоцитопения (понижено количество на тромбоцитите в кръвта), при няколко души, откакто са били имунизирани против КОВИД-19 в продукта на Janssen (европейското поделение на компания Johnson & Johnson “, се споделя в известие на американския регулатор.

" За момента не сме разкрили причинно-следствена връзка с имунизирането и продължаваме да изследваме и да правим оценка на тези случаи ", добавя организацията.

Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ) също разгласи в петък, че изследва възможна връзка сред имунизацията на Johnson & Johnson и случаи на кръвни съсиреци. ЕМА посочи, че става дума дума за четири случая.Един е регистриран при клиничното изпитване на имунизацията, а три – при началото на имунизация в Съединени американски щати. Един от тези хора е умрял.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР