За мнозина денят е невъзможно да започне преди първата чаша

...
За мнозина денят е невъзможно да започне преди първата чаша
Коментари Харесай

Нуждаем ли се от кафе детокс

За мнозина денят е невероятно да стартира преди първата чаша кафе. Като фенове на кофеиновата напитка, и за нас е немислимо да я изключим от ежедневната си рутина.

Учени са пресметнали, че един възрастен човек не трябва да употребява повече от 400 мг кофеин дневно . Въпреки изгодите от кафето, в по-големи количества то по-скоро ни вреди, в сравнение с да ни оказва помощ.

Затова и концепцията за къс кафе детокс може би в действителност си заслужава. Поне поради тези аргументи.

Сън

Знаем, че кофеинът е зложелател на здравия сън, макар че при някои хора този резултат изобщо не се вижда. Кофеинът остава в кръвта ни към пет часа, тъй че следобедната чаша кафе ни в множеството случаи ни работи и след края на работния ден.

А в случай че решим да си създадем опита да живеем без кафе за няколко дни, евентуално ще усетим усъвършенстване в качеството на съня, какво и във времето, належащо ни за заспиване.
 Снимка 448851

Орална хигиена

Кафето е един от враговете на белите зъби. Ако успеем да се въздържаме, ще си подсигуряваме по-бяла усмивка и по-здрав гланц.

Отслабване

В доста диети кафето участва като асистент в битката с килограмите. Но в случай че сме привикнали да го пием с мляко (или няколко сметанки) и доста захар, то тогава сигурно повече ни пречи на отслабването, написа MSN.

Настроение

Прекомерната консумация на кофеин оказва негативен резултат и върху страстите ни, като води до стрес, раздразнителност и безпокойствие. Ако сменяем утринната (и следобедната) чаша кафе с чай да вземем за пример, след няколко дни ще се почувстваме по-спокойни.
 Кафето, климатичните промени и ще останем ли без кофеиновата напитка
Ще се трансформира ли кафето в разкош

Какво може да аргументи това

Американските учени предлагат кафе детоксът да продължи пет дни . В първите ден-два още веднъж си разрешаваме по една чаша, а в идващите стопираме изцяло с кофеиновата напитка. Ако усетим позитивен резултат от смяната, то тогава новият ни табиет евентуално би трябвало да се трансформира в новата ни рутина.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР