За много хора стана практика да оставят смартфоните си на

...
За много хора стана практика да оставят смартфоните си на
Коментари Харесай

Правите голяма ГРЕШКА, ако зареждате телефона си по този начин

За доста хора стана процедура да оставят смарт телефоните си на зарядно през цялата нощ.Специалистите поучават, че това обаче не е вярно.
Първо, тъй като мобилният ще се изпълни за няколко часа, а зарядното остава включено цяла нощ. Професор Дейвид Маккей твърди, че в случай че изключваме мобилния телефон от контакта, когато не го зареждаме, в течение на една година можем да спестим доста огромно количество сила.
Освен това, Маккей твърди, че батерията на телефона не е добре да бъде на зарядно след 100% заредена, защото това ще съкрати живота й, т.е бързо ще пада. Това изключително се отнася за литиево- йонните акумулатори, които имат множеството смарт телефони.
Компанията за акумулатори Cadex разказва в детайли по какъв начин литиево-йонните акумулатори в нашите смарт телефони си имат свое лично равнище на " стрес ", към което са извънредно чувствителни. Както и при хората, продължителният стрес влия зле на живота на една батерия.

1. Извадете зарядното, когато смарт телефонът е изцяло зареден.
От Cadex споделят, че оставянето на телефона със зарядното при цялостна батерия, както нормално се случва вечер, е неприятно за нейния живот в дълготраен проект. При зареждане на 100% устройството пази батерията в положение на високо напрежение или висок стрес, с цел да не пада под 100%, и това просто изхабява химическите субстанции вътре. " Това е като една общоприета подготовка - в един миг мускулите ви би трябвало да починат, другояче бихте се чувствали извънредно, в случай че упражнявате нон-стоп 12 часа, примерно ", споделят от уеб страницата към компанията Battery University.
2. Опитайте се да не зареждате батерията на 100%, когато не е нужно.
Battery University ни споделя, че литиево-йонните акумулатори нямат потребност от цялостно зареждане и дори не е желателно да се стига до там, тъй като по този начин се икономисва високото напрежение, което стресира батерията и я износва. Това може да наподобява нелогично, изключително в случай че се пробвате да поддържате изцяло зареден телефон през целия ден, само че просто не го зареждайте до дъно.
3. Зареждайте го, когато ви скимне
Оказва се, че за един смарт телефон е доста по-полезно батерията да се зарежда по малко няколко пъти дневно, в сравнение с от 5% до 100% едновременно еднократно. Battery University считат, че на всеки изгубени 10% от батерията може да се прави малко зареждане. Естествено, надали някой ще следи всеки 10% от батерията си, тъй че просто го зареждайте, когато можете, за малко.
4. Батерията обича да стои на студено
Батериите са извънредно чувствителни към топлота, като даже Apple предлага да се отстранен всевъзможни кейсове и други аксесоари, когато се зарежда смарт телефонът, с цел да няма загряване. Голяма неточност е тъкмо по време на летния сезон да се вземат устройствата на плажа, където батерията може да пострада от горещината./ Днес бг
5. Как и къде би трябвало да оставяме мобилния си телефон, до момента в който спим?
Съществуват два разновидността: първо, изключете го и го оставете на нормалното място (на нощното шкафче), като имате поради, че би трябвало да употребявате будилник, друг от телефона. Вторият метод е да го оставите включен, само че в друга отдалечена стая, като кухнята или хола. Тази опция е по-малко желателна. В случай, че очаквате някой да ви звънне през нощта, най-малко можете да изключите Интернет или Wi-Fi връзката си, която е по-опасна от радиовълните. Експертите предлагат: мобилният телефон би трябвало да бъде минимум на 3 крачки от тялото по време на сън.

Друго значимо нещо, което би трябвало да имате поради, е, че не би трябвало да оставяте мобилния си телефон да се зарежда през нощта, до момента в който е под възглавницата ви. Съществуват доста случаи с хора, изгорили лицето или ръцете си заради претоварване и следващ пожар в техните устройства. Повечето възглавници са направени от материал, който пламва доста бързо, и това ни слага в огромна заплаха, до момента в който спим.
Друг риск, който е обвързван с оставяне на мобилен телефон на нощното шкафче, е, че той покачва равнищата на тревога. Постоянно сме нащрек и в очакване на това, какво може да се случи, разсънваме се през нощта, с цел да проверим електронната си поща или обществените мрежи всякога, когато получим съобщение и така нататък Това е смяна в държанието и навиците, което, в последна сметка, води до стрес, бодърствуване, неприятна централизация, когнитивни проблеми, липса на продуктивност, нервност, кошмари, главоболие и така нататък
Други „ здравословни “ привички, когато използваме мобилен телефон:
1. Водете къси диалози, а в случай че са дълги, сменяйте ухото на всеки няколко минути.
2. Ако е допустимо, говорете със системата „ хендсфри “, с цел да избегнете непосредствената непосредственост на телефона до главата си.
3. Не позволявайте на децата си да употребяват мобилен телефон, даже и като играчка.
4. Не говорете по смарт телефон в регион, където сигналът е слаб, защото устройството ще би трябвало да излъчва по-мощни радиовълни.
5. Не носете вашия мобилен телефон покрай тялото (мъжете не би трябвало никога да го слагат в джоба на панталоните си) и избягвайте контакт с кожата.
6. Пазете го надалеч от вас постоянно, когато е допустимо.
Следователно, належащо е да позволим на нашия мобилен телефон да си почине малко, а и ние да си вземем отмора от него. През нощта би трябвало да се посветим на сън и отмора, да презаредим батериите, които сме изразходвали денем. По-добре е за мобилния телефон да е изключен, до момента в който станем (ако можем да устоим на изкушението) или до момента в който напуснем дома си за работа.
По този метод предотвратяваме несъответствието на невронно равнище и осигуряваме регулация на качеството на съня и равнищата на стрес. Резултатите от изследванията по този въпрос към момента не са изцяло ясни, въпреки че това, което към този момент е обявено, е задоволително, с цел да ни сигнализира. И не забравяйте, че и други уреди, които имате вкъщи си, могат да бъдат нездравословни за вашето здраве. Опитайте се да не поставяте тв приемници или компютри в спалнята си. Ако към този момент ги има, може да ги изключите преди лягане, да вземем за пример. Същото направете и с рутера, когато си лягате, и не забравяйте – не използвайте телефона си до сутринта и не го дръжте наоколо до себе си.


Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР