За много хора готвенето е ежедневие, но за други е

...
За много хора готвенето е ежедневие, но за други е
Коментари Харесай

Топ 5 на най-влиятелни готвачи в света

За доста хора готвенето е всекидневие, само че за други е цяло изкуство. Днес доста имена от предишното са световноизвестни със своите кулинарни творения. Това са:

1. Томас Келер, американски готвач - роден в Oceanside, Калифорния през 1955 година, Томас Келер се счита за същинска гражданска война в кулинарното изкуство на френската кухня. През 1996 година Келер печели премия за най-хубав американски готвач наред с редица други награди.

 Томас Келер

2. Феран Адриа, испански готвач - прочут със своите хрумвания в кулинарията и е известен с името на своя ресторант El Bulli. Той е роден през 1962 година в Каталония, Испания. Адриа работи в разнообразни заведения за хранене, стартира работа за първи път като мияч на чинии, само че по-късно се ускорява пристрастеността му към готвенето и през днешния ден е един от постоянно споменаваните имена в кулинарния свят. El Bulli е най-хубавият ресторант в света от 2002 година до през днешния ден и е потвърдено, че Феран Адриа е един от най-креативните готвачи в света.

 Феран Адриа

3. Антъни Бурдейн - роден през 1956 година в Ню Йорк. Той открива любовта си към готвенето, до момента в който е на отмора със фамилията си във Франция. Влиза в Кулинарния институт на Америка, откакто приключва университета. Работи в няколко разнообразни ресторанта. Това дефинитивно решение да бъде готвач Бурдейн взема през 1988 година, когато става основен изпълнителен готвач в бистро Brasserie Les Halles. Той е един от най-важните готвачи в света.

 Джулия Чайлд

4. Джулия Чайлд - тя е единствено на 32 години, когато съумява да се трансформира в икона на световноизвестните готвачи. Със брачна половинка си се настаняват в Париж през 1948 година, където той я поддържа за влизането ѝ в известното учебно заведение за готвене Le Cordon Bleu. След завръщането си в Америка през 1961 година тя разгласява книга за изкуството на френската кухня в Америка.

 Чарли Тротър Снимка: BusinessinsiderCom

5. Чарли Тротър - роден през 1959 година в Илинойс. След като приключва политическите науки, работи допълнително от 40 ресторанта в Европа. След завръщането си в Съединени американски щати взема решение да отвори личен ресторант. Вдъхновен от Фреди Гирардет, продължава да работи като един от най-влиятелните готвачи в света.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР