За много хора денят започва едва, след като са изпили

...
За много хора денят започва едва, след като са изпили
Коментари Харесай

Кафето намалява риска от рак

За доста хора денят стартира едвам, откакто са изпили първата си чаша кафе. Любителите на кофеиновата напитка евентуално ще се радват да научат, че горещата, събуждаща течност може да способства за понижаване на риска от няколко типа рак, написа в. Mirror.

Според нови изследвания, оповестени от Американското онкологично сдружение, потреблението на кафе може да понижи риска от рак на черния дроб и ендометриума, както и рак на устата, фаринкса, ларинкса и кожата. Допуска се също, че кафето намалява заплахата и от някои злокачествени болести на храносмилателната система.

" Дали потреблението на кафе намалява или покачва риска от разнообразни типове рак е предмет на дейни проучвания. Някои изследвания допускат, че използването на кафе понижава риска от чернодробен и ендометриален рак. Съществуват доказателства, че напитката намалява заплахата и от злокачествени болести на устата, фаринкса и ларинкса, базално-клетъчен карцином (вид рак на кожата) при мъжете и дамите, и меланом при дамите ", споделя доктор Шерил Рок, началник на екипа, изготвил насоките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР