За много години е традиционният поздрав за началото на всяка

...
За много години е традиционният поздрав за началото на всяка
Коментари Харесай

Ето кой новогодишен поздрав е забранен в затвора

" За доста години " е обичайният привет за началото на всяка нова година. Има случаи обаче, в които той не е подобаващ, съобщава NOVA.

27-годишният Крис Иванов изтърпява 4-годишна присъда за владеене на дрога за разпространяване. Признава, че това не е първото му нарушение. Последния път го хванали с дребни количества кокаин и трева.
-->
„ Липсва ми приятелката ми, фамилията ми. Осъзнавам, че съм отговорен, не се срамя, че съм тук. Виновен съм за това, че съм си водил живота погрешно ”, споделя Крис Иванов, наказан за владеене на дрога.

За да минават дните зад решетките по-бързо, а и с цел да понижи присъдата си, Крис сега е библиотекар на Централния софийски затвор. Не знае тъкмо по кое време ще напусне килията, само че се надява да е първите дни на 2023-а година. „ Истината е, че най-вече ти липсва фамилията, околните. Това нещо, с което си отраснал - домашният уют, елхи, домашни любимци, дарове, обич ”.

И за Иван Вартоломеев 2023-а ще бъде паметна година. В един от идващите 365 дни той ще напусне килията, в която е прекарал последните 3 години и половина поради измами с Данък добавена стойност и трафик на културно - исторически полезности.

„ Аз не съм виждал тук почтен. Аз също не съм почтен ”, показва той. И добавя: " По едно време кардинално мислех, че съм недостижим. Оказа се, че не е по този начин. Допуснах някои неточности в самото закононарушение - чисто механически и по този начин стана допустимо да се стигне до мен ".

40-годишният мъж споделя, че лесните пари му осигурявали и прекрасен живот. Зад решетките обаче се научил и на самообладание, и на повече невзискателност. " Затворът е град в града. Просто сме изолирани от една стена. Ние тук сме си обособен град, за жалост всички живущи в града сме нарушители ".

А в затворническата баница имало и шансове " независимост " и " предварително освобождение ", разкрива Иван. Защото тук " за доста години " не се споделя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР