За мен това европейско първенство беше много напрегнато. След почти

...
За мен това европейско първенство беше много напрегнато. След почти
Коментари Харесай

Антоанета Костадинова: В отборния финал падна голяма стрелба, с бога напред нещата да се подобряват



„ За мен това европейско състезание беше доста с напрежение. След съвсем година и половина без надпревари не ми беше доста удобно още веднъж да изляза на огневата линия. Преди да потегли си мислех, че ще ми е умерено, че тази година и нещо няма да е проблем. Но…на пневматиката казуса ми беше, че не можах да се съсредоточвам. На малокалибреното пък тъкмо назад – там толкоз се бях насъхала, треперех от неспокойствие. Важното е, че видях къде са ми грешките. Най-важното е, че бях на съревнование и от тук нататък с бога напред се надявам, че нещата ще се усъвършенстват “, това показа особено за БНР Антоанета Косадинова, която дружно с двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева и с Мирослава Минчева завоюваха сребърен орден в отборната конкуренция на европейското състезание по спортна пукотевица в дисциплината 25 митра револвер, което се организира в Осиек (Хърватия).


„ Най-важното беше, че и трите бяхме равностойни. Във съвсем всички други тимове има една или две, които дърпат напред и една, която изостава. При нас това го нямаше. И в трите ни стрелби – и в прецизната и на бързата, в първата част на квалификацията, ние бяхме на една точка една от друга. В решаващата пукотевица също бяхме на точка разлика. Ние видяхме в действителност, че можем да сме тим, тъй като при нас това не  процедура. За първи път стреляме дружно като тим. Според мен това, което донесе триумфа на германките беше, че те бяха поредни в мощните си петички и в слабите. Водехме се от самото начало. Голяма пукотевица падна. В естественият край изстрелите са 50, в случай че има престрелка най-много да стигнат 60. В този край ние направихме по 75 “, добави сребърната медалистка от първите европейски игри в Баку.



Следващото съревнование, в което ще взе участие Антоанета Костадинова ще е след две седмици още веднъж в Осиек – международна купа. Надпреварата ще е последната преди старта на олимпийските игри в Токио.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР