“За мен това е странен ход, защото ако някой в

...
“За мен това е странен ход, защото ако някой в
Коментари Харесай

Иван Хиновски: АЕЦ Козлодуй няма да спре, ако станем независими от руски доставки | Бизнес, 15.02.2023

“За мен това е чудноват ход, тъй като в случай че някой в Европейски Съюз има съображение да го направи, то това е Унгария. Странат стартира нов нуклеарен план в партньорство с Росатом ”. - по този начин енергийният специалист Иван Хиновски разяснява сигналите на България, че няма да поддържа наказания против съветската нуклеарна промишленост. Хиновски споделя, че българската нуклеарна енергетика е съвсем напълно самостоятелна от Росатом.

Гостът разяснява и образеца с Украйна, където нуклеарни централи работят с американско гориво от Уестингхаус, както и казусът в Чехия, където една атомна централа работи както с американско, по този начин и с френско гориво:

“За мен това е най-хубавият модел за България. Ние можем умерено да предложим този биполярен модел в АЕЦ козлодуй ”

Иван Хиновски споделя, че диапазонът на услугите, които България получава от РОСАТОМ не се лимитират единствено с доставки на нуклеарно гориво.

“Получаваме и инженерни услуги, аварийни елементи, съвещания и лицензиране на планове. Всичко това можем да го сменяем. Ние можем умерено да преминем към неруски услуги и източници за атомната централа. ”

Повече по тематиката и какво е мястото на нуклеарната сила в зелените цели на Европейски Съюз и - вижте в идващото видео. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР