За мен най-важното за кметския пост е човекът, който ще

...
За мен най-важното за кметския пост е човекът, който ще
Коментари Харесай

Проф. Вили Лилков: За кметския стол в София трябва да си политик и да си се готвил дълго

„ За мен най-важното за кметския пост е индивидът, който ще го заеме, да бъде политик, както и да бъде способен. Васил Терзиев и Ваня Григорова не са политици. Двамата не са и способени. Кметският пост, необикновен в София, е политически “. Така проф. Вили Лилков, претендент за кмет от „ Синя София “ разяснява балотажа сред Терзиев, повдигнат от ПП-ДБ и „ Спаси София “, и Ваня Григорова, номинирана за кмет от лява коалиция.

„ Кандидатът за кметския стол в София би трябвало да се е готвил дълго време , не може някой го е взел и го е поставил “, сподели Лилков.

Той отхвърли като „ спекулации “ по време на акцията в столицата, че „ Синя София “ сме патерица на ГЕРБ “. „ Скритият кон на Бойко Борисов, след това се говореше за милиони, които сме получили от Борисов. В последна сметка обстановката сподели, че нищо от това не е правилно. Не сме се явили на изборите, с цел да разрушаваме дясното. Напротив. Явихме се като дясна политическа опция “, добави проф. Лилков, който към този момент е определен за общински консултант.

Според него в София дясното не „ беше показано и ето го резултата - ляволиберална групировка в лицето на Политическа партия против комунистическа групировка “.

По думите на Лилков хората, които са го подкрепили на вота в неделя, са „ задоволително политически грамотни и по тази причина няма да призоваваме никого да поддържа един или различен претендент “ на втория тур.
Проф. Лилков разяснява още, че се следи „ рецесия на политическите партии, слаба кадрова политика, които имат тези обединения “. 

„ Целенасочено през годините се работеше дясното да се провали, нужно е политическият диалог да се върне “, уточни той.

За претендента на левицата Ваня Григорова, Лилков разяснява, че „ това, което слушам от него ме кара да си припомням си лекциите по Марксизъм и Лененизъм, което е доста притеснително “.

А за Васил Терзиев сподели, че „ това, което говореше е като механично наизустено, а не като минало през него и осмислено като концепции, една заплаха да се залитне към политика, която е присъща политика на „ Спаси София “, показват си града по един много преломен метод. В това отношение ще бъде пионка “.

Цялото изявление във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР