За мен най-страшното е, че жените не разбират, че трябва

...
За мен най-страшното е, че жените не разбират, че трябва
Коментари Харесай

Мира Радева: Защо жените си мълчим за насилието?

За мен най-страшното е, че дамите не схващат, че би трябвало да въстанат. Обезпокоена съм, че българското общество върви в неправилна линия – непрестанно се пробва да стреля по изкуствени патици, обществото ни отхвърля да мисли, да разсъждава. Това показа в студиото на ”Лице в лице ” по bTV социологът Мира Радева във връзка тематиката с насилието над дами.
,,Съжалявам, че България не одобри Истанбулската спогодба, тъй като там акцентът беше комплициран по този начин, че да построява полезности на единение, на приемливост, на ненасилие, на обич. Когато я пренебрегнахме, ние се наредихме в една много нелицеприятна опашка на Европейски Съюз, което ме погнуси``, добави Радева.

,,Къде сме ние, дамите? Къде са неправителствените организации? Защо мълчим, за какво одобряваме насилието? Всеки ден го одобряваме, тъй като то се е трансформирало в всекидневие. Виждаме ликвидиране и принуждение всеки ден и мълчим! Защо мълчим, дами? Агресията е зло на всички места! Защо се превърнахме в зли и неприятни хора?``, пита социологът.

,,За страдание работят едни диви и нецивилизовани пристрастености на всички равнища в обществото ни, които вземат връх. Децата ни се възпитават в такава среда. Ние възпитаваме експанзията, а това е доста страшно``, приключи Радева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР