За мен Георги Господинов е гениалният публицист. Харесвам много неговото

...
За мен Георги Господинов е гениалният публицист. Харесвам много неговото
Коментари Харесай

Веселина Седларска за Георги Господинов: Той е гениалният публицист

За мен Георги Господинов е гениалният журналист. Харесвам доста неговото творчество. Чела съм всичко от него. Това сподели за " Фокус " журналистът и публицист Веселина Седларска във връзка извоюваната от Георги Господинов, считана за най-престижна международна премия за литература " Международен Букър ". 

По думите ѝ словото ни дава всичко, тъй като когато не можем да назовем едно нещо, него в действителност го няма. " Обаче когато го назовем можем да го предизвикаме да пристигна при нас поради това, че сме го произнесли ", добави тя. 

" Книгите за мен са уютът. Аз се скътвам в тях. Почивам си и пребивавам в тях. Те са ми били най-важното обграждане. Книгите за мен са извънредно значими - могат да ме разболеят и излекуват. На процедура не мога да бъда забелязана някъде без книга ", уточни журналистът. 

Тя сподели, че като публицист, написа за историите, които е срещнала в журналистическата си работа.

" Те са съвсем всички същински. Това е на магия. Не става през днешния ден ще напиша два описа. Просто може да усетиш по средата на улицата, че през днешния ден би трябвало да напишеш даден сюжет и просто нямаш самообладание да се прибереш и да седнеш да го напишеш. За мен това е необяснимо ", сподели още Седларска.

Нейното обръщение е да се отнасяме деликатно към словото. " То би трябвало да бъде познавано и разпоредбите му да бъдат познавани, тъй като другояче няма да бъдем положителни в нищо. Словото е първото изискване, с цел да бъдеш добър във всичко останало, тъй като то ни свързва с хората ", заключи тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР