За мен е удоволствие да Ви приветствам по повод провеждането

...
За мен е удоволствие да Ви приветствам по повод провеждането
Коментари Харесай

Да променим към по-добро населеното място, където живеем

За мен е наслаждение да Ви поздравявам във връзка провеждането на днешното Трансгранично образование и спор, тематично ориентирани към извънредно настоящата тематика за районното развиване и политиката на доближаване. Убеден съм, че тематиката ще е забавна за аудиторията, тъй като сме съвсем на прага на новия програмен интервал и е извънредно значимо да бъдем готови за новите промени и условия на европейските ни сътрудници. Това сподели заместител регионалният шеф Лъчезар Попиванов, който взе присъединяване в трансгранично образование и спор на тематика „ Регионално развиване и политика на доближаване преди и след 2020 година “. „ Членството на страната ни в Европейския съюз разрешава на българските жители директно да оползотворяват изгодите от европейските политики в редица сфери. Европейският съюз дава доста благоприятни условия, само че и държи на избрани правила, които би трябвало да се съблюдават и съблюдават. Тези правила важат за всички и взаимни отстъпки няма, тъй като става въпрос за обществени средства, за средства на европейския поданик “, добави Попиванов. „ Сигурен съм, че днешните лектори ще Ви показват доста по-подробна и потребна информация за новата рамка на Европейския съюз, само че бих желал да отбележа, че колкото и облекчения да ни оферират, в случай че ние сами не се потрудим – няма по какъв начин да забележим действителни резултати. Трябва да сме дейната и търсеща страна, с цел да променим към по-добро обитаемото място където живеем, района където се намираме “, сподели още заместител регионалният шеф.
Събитието се провежда от Фондация за районно развиване и се организира в границите на два дни. На него бяха показани изгодите от политиката на доближаване в трансграничния район преди и след 2020 година Проведен бе спор по отношение на значимите фактори за поощряване на политиката на доближаване на районно ниво.
На провелото се трансгранично образование и спор на тематика „ Регионално развиване и политика на доближаване преди и след 2020 година “ участваха кметът на община Видин доктор Цветан Ценков, заместник-кметът Десислава Тодорова, шефът на Фондация за районно развиване Андриан Александров, ръководителят на център „ Europe Direct – Видин “ Сабрина Калъчова, ръководителят на център „ Europe Direct –  Южна Олтения “ Даниел Нагое Бакану, шефът на Областен информативен център – Видин Мариела Савкова, както и доста посетители.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР