За мен е огромна чест да бъда обявен за тази

...
За мен е огромна чест да бъда обявен за тази
Коментари Харесай

Андрей Гюров захваща кампания за еврото

" За мен е голяма чест да бъда разгласен за тази позиция, само че както всичко знаем, Българска народна банка се намира на прага на най-голямото събитие в своята история, а точно въвеждането на евровалутата. Затова интеграцията на България и Българска народна банка в евросистемата е реализиране на фантазия, изключително за моята генерация, която чака този миг към този момент няколко десетилетия ". Това сподели Андрей Гюров, претендент за гуверньор на Българска народна банка за началник на ръководство " Емисионно " на чуването в бюджетната комисия в Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той даде обещание да работи почтено, неуморно и почтено за Българска народна банка.

" Преподавателската и изследователската ми активност ще допринесат за качественото ми ръководство на тази виновна позиция ", сподели още Гюров. За него е значимо да се откри последователност през първите месеци сред екипите и бързо да се премине към подготовката на чиновниците към ръководството на валутните запаси и директивата по преструктуриране към еврото.

" Работата по подготовката и присъединение към еврозоната е мой главен приоритет, само че това е многопластов развой, който ще изисква детайлно осъществяване. Затова считам да си партнираме с Хърватската национална банка, тъй като те неотдавна минаха през тези процеси по въвеждане на еврото и чакам поддръжка от тях ", сподели още Гюров.

Като съществени свои цели той уточни ръководството на портфейли и използването на общи решения за интервенции на общия пазар. " Смятам да предизвиквам огромна осведомителна акция за информиране на жителите за идните процеси по въвеждането на еврото, която да дава отговори на въпросите, които вълнуват българите ", уточни още Гюров.

Според него левовите банкноти имат добра модерна отбрана и не се планува отпечатване на нова серия от банкноти поради идното въвеждане на евровалутата в България. " В момента се разисква дизайнът на българските евромонети и те ще бъдат отсечени преди въвеждането на еврото у нас през 2025 година ", посочи Гюров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР