За мен е голяма загадка за какви цени на енергията

...
За мен е голяма загадка за какви цени на енергията
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: За мен е голяма загадка за какви цени на тока говори бизнесът

За мен е огромна мистерия за какви цени на силата приказва бизнесът. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова в предаването „ Тази събота” по БТВ.

„ За страдание в границите на срещите, които направихме с представители на бизнеса, не можа да стане ясно кои са тези търговци, които оферират високите цени. Енергията, която сдруженията продават, е на цени от 76,09 лева.”, добави тя.

„ Изненадана съм, че Асоциацията на българския бизнес подаде сигнал за две държавни дружества”, сподели още министърът на енергетиката.

„ Освен, че с сътрудниците ми бяхме наречени мафиоти, бизнесът сподели, че в бранша не се правят промени. Аз не съм съгласна и за това има обстоятелства. Когато някой приказва, би трябвало преди този момент да види какви са фактите”, добави още тя.

„ Дебатът за това нужен ли е планът АЕЦ "Белене " занапред предстои”, разяснява още Петкова.

„ Аз считам, че с измененията, които се правят и към сегашния миг в енергийния бранш, визията и директивите на Европейски Съюз, би трябвало да бъдем доста уравновесени. Трябва да помислим за отбрана на енергийната ни сигурност”, сподели Петкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР