За мен е е удоволствие да поздравя българските спортисти със

...
За мен е е удоволствие да поздравя българските спортисти със
Коментари Харесай

Президентът връчи на олимпийците ни в Токио националния флаг


За мен е е наслаждение да поздравя българските спортисти със спечелването на квоти за олимпийските игри в Токио и чест да ви връча националния байрак. В последните месеци светът претърпя доста провокации, през това време вие оставахте образец за подражателство за младежите. Това сподели президнетът на България Румен Радев при посрещането на българските олимпийци и треньори на Дондуков 2.

На тържествена гала Румен Радев връчи националния байрак на българските олимпийци с пожелания за триумф на идните игри в Токио. Трибагреникът получи ръководителят на БОК именитата Стефка Костадинова. В президенството бяха съвсем всички български спортисти със извоювани квоти и част от параолимпийците, които ще ни показват на игрите в японската столица.

България ще бъде показана с към 40 спортисти в 13 спорта, измежду които битка, плуване, лека атлетика, бокс, художествена гимнастика.

На церемонията участваха още спортният министър Андрей Кузманов, Илия Лалов – ръководител на Българската параолимпийска асоциация, ръководители на федерации, треньори и именити първенци.

На 23 юли се откриват Олимпийските игри в Токио, които не се организираха през 2020 година поради пандемията от COVID-19. В японската столица се чака да се представим в 13 спорта, измежду които обичайно мощните за страната ни битка, повдигане на тежести, спортна пукотевица, бокс, художествена гимнастика, лека атлетика и други Олимпиадата в Токио ще продължи до 8 август 2021 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР