За мен е чест, че Плевен е домакин на XXVIII-я

...
За мен е чест, че Плевен е домакин на XXVIII-я
Коментари Харесай

Започна XXVIII-я Републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Величко Величков“

„ За мен е чест, че Плевен е хазаин на XXVIII-я Републикански шампионат по пукотевица с револвер за чиновници на Министерство на вътрешните работи в памет на Величко Величков. Пожелавам триумф на всички състезатели и дано най-хубавите да победят. Бъдете здрави и приятни преживявания в Плевен “. Товаобяви приоткриването на шампионата старши комисар Веселин Вътов, шеф на ОДМВР – Плевен.



На 20 и 21 април 2023 година в Плевен ще се организира XXVIII-тия Републикански шампионат по пукотевица с военен револвер. Организатори на конкуренцията са ОДМВР – Плевен и Спортната асоциация на Министерство на вътрешните работи. Турнирът ще се организира в два следващи дни, а стрелбите ще стартират през днешния ден в 10:00 часа на стрелбищен комплекс „ Величко Величков “ в Плевен. Сили ще премерят тимове, формирани от 29 мъже и 11 дами. Те са от ГДНП, Групово дело „ Миграция “, Академията на Министерство на вътрешните работи и регионалните дирекции в Враца, Хасково, Кюстендил, Габрово, Търговище и Плевен. Първенците ще получат купи, грамоти и медали. Награждаването и формалното закриване на шампионата ще се състои на следващия ден.



Величко Величков е записал името си в олимпийската история на Българиякато притежател на първия сребърен орден в този спорт. Той слага началото на българската сбирка от интернационалните оценки в спортната пукотевица в Токио през 1964 година, стреляйки на отдалеченост 50 метра с малокалибрена пушка от три положения. Величко Величков е чиновник на Министерство на вътрешните работи в Плевен от 1960 до 1976 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР