За масово отравяне на домашни и улични кучета сигнализират санданчани.

...
За масово отравяне на домашни и улични кучета сигнализират санданчани.
Коментари Харесай

Трупове осеяха улиците на Сандански

За всеобщо отравяне на домашни и улични кучета алармират санданчани. Само за седмица в централната градска част са отровени над 30 кучета, като измежду тях има кучета от елитна порода, отглеждани в домашни условия.

85-годишната Цвета Цинзова е изгубила в границите на три дни двете си кучета. По-малкото било неразделно с баба Цвета, дори спяло в леглото й, описа съседът й Тони Жилков и добави, че старата жена е погребала кучето и не стопира да плаче за него, написа struma.bg.

Баба Цвета била на разходка с кучето, когато от устата му почнала да излиза пяна. С такси го закарала на ветеринарен доктор, който й споделил, че за жал не може да бъде избавено.

Кучето е отровено със мощна отрова и не е единствено то, а има още 30 единствено за седмица, отровени в Сандански. Това заяви ветеринарният доктор Сашка Лечева.

Отрова във тип на хапчета е сложена като клопки в централната градска част и кварталите “Изгрев” и към автогарата. От няколко дни изчезнаха и 5-те бездомни кучета, които близо година живяха в зелените площи пред постройката на Дома на културата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР