За масово блокиране на граждански активисти с хиляди последователи в

...
За масово блокиране на граждански активисти с хиляди последователи в
Коментари Харесай

Масово блокиране на граждански активисти във Facebook

За всеобщо блокиране на цивилен деятели с хиляди почитатели в обществената мрежа алармират от уеб страницата " Сега ". Като аргументи за наложените ограничавания постоянно се акцентират несъстоятелни причини, а блокираните профили наподобяват добре подбирани и изборно наказвани.

Карикатуристът Христо Комарнтицки е получил наказване от 30 дни поради споделен пост на различен консуматор, който в следствие показа от профила си, че самият той не е бил блокиран поради него.

" Не ми говорете за национализъм - моят жанр е воювал за България от 1876 та. В рода ми имам ордени и медали от пет войни да ви замерям от София до Магадан. Не можете да ме уплашите - аз тревожа отпадъците- не те мен ", написа в споделения пост на Калин Димитров. От фейсбук са квалифицирали написаното като „ нарушение стандартите на общността във връзка с рисковите лица и организации "

Във втори пост Димитров изяснява за непозволено полученото наказване на Комарнитски.


Друг цивилен деятел и карикатурист в „ Сега “ и „ Прас прес “ Иво Белев е получил наказване от 6 дни. Той е осъден поради авансово цензуриран от него коментар, в който споделя " Сценаристи снесоха сопол, вързаха му панделка ".

Блокиран е и рекламистът Радослав Бимбалов, а профилът на поета Манол Глишев наподобява е непрекъснат обект на рестрикции от регулиращите платформата.

Лидерът на гражданско съдружие БОЕЦ също се е оплакал от рестрикциите. " 30 дни блокаж поради поддръжка за Сашо Морфов. Трябва да спрем тази низост "


Друг пострадал прочут профил е този на журналиста Калин Манолов. Журналистът от Bird.bg Атанас Чобанов също е бил блокиран, само че след обжалване рестриктивните мерки над профила му са били анулирани.

Поредицата от блокирани профили още веднъж насочи вниманието към компанията модератор на българското фейсбук пространство " TELUS International България ". От съдружие БОЕЦ провеждат митинг пред офиса на компанията на 18 януари, а от Демократична България обявиха, че ще работят в тенденция извикване за чуване в Народното събрание представители на компанията.

През декември в изявление за " Капитал(link is external) " вицепрезидентът на " Операции " на " TELUS International " за Европа Кристина Ивановаотрече компанията да взима решения за използването на разпоредбите на Meta, напомнят от Сега. " Нито сме обвързани с съветското държавно управление, нито с което и да било друго държавно управление по света. Ние сме безусловно самостоятелна, обществено търгувана компания ", сподели още тя.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР