За кратък период от време вчера инвеститори сметнаха, че Джак

...
За кратък период от време вчера инвеститори сметнаха, че Джак
Коментари Харесай

Слух за арест на Джак Ма изтри $26 млрд. от пазарната стойност на Alibaba

За къс интервал от време през вчерашния ден вложители сметнаха, че Джак Ма - създателят на китайския колос в онлайн търговията Alibaba, се намира от неверната страна на закона.

Ма заобикаля светлината на прожекторите, откогато Пекин предприе ограничения против неговите компании в края на 2020 година

Вчера сутринта обаче китайската държавна телевизия CCTV осведоми, че от 25 април полицията в град Ханджоу, където е централата на Alibaba, проверява човек с фамилия Ма.

В поднесената къса информация нямаше детайлности, само че все пак тя съумя да изплаши вложителите. Мнозина сметнаха, че въпросният човек е Джак Ма, чието китайско име е Ма Юн. След излизането на новината акциите на Alibaba на поевтиняха с 9.4% на борсата в Хонконг, което изтри към 26 милиарда $ от пазарната капитализация на компанията.

Малко по-късно друга държавна медия - Global Times, популяризира информация, че семейството на въпросния човек, в действителност, е с три букви. Човекът е роден през 1985 година, което го прави с две десетилетия по-млад от създателя на Alibaba и е разпознат като шеф в IT компания.

Това наподобява ненапълно успокои страховете на вложителите. Акциите на Alibaba възвърнаха загубите си след новината на Global Times и завършиха вчерашната сесия на борсата в Хонконг с намаляване от единствено 0.83%.

Колебанията в цената на книжата на Alibaba обаче демонстрира какъв брой чувствителни са станали вложителите в софтуерни компании във връзка с признаците, че Пекин подхваща дейности по отношение на някой от софтуерните колоси, написа Insider.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР