За какво републиканските първични гласоподаватели искат да чуят кандидатите да

...
За какво републиканските първични гласоподаватели искат да чуят кандидатите да
Коментари Харесай

Проучване на CBS News установи, че републиканските гласоподаватели искат да чуят за намаляване на инфлацията, а не за абортите или Тръмп

За какво републиканските първоначални гласоподаватели желаят да чуят претендентите да приказват преди предварителния президентски спор довечера? Не е аборт. Приемането на национална възбрана за абортите е надалеч надолу в листата с тематики и проблеми. Вместо това инфлацията е преди всичко, следвана от прекъсването на незаконната имиграция и преподаването на „ събудени “ хрумвания в учебните заведения.

Въпреки че множеството гласоподаватели на републиканците на първичните избори считат, че абортите би трябвало да бъдат противозаконни в множеството случаи, по-малко от половината утвърждават национална възбрана. По-общо казано, единствено една четвърт от гласоподавателите на републиканците на първичните избори считат, че тяхната партия се нуждае от политики, които ще лимитират още повече достъпа до аборти, и също толкоз считат, че Републиканската партия към този момент е отишла прекомерно надалеч.

Какво също не желаят би трябвало да чуем за Доналд Тръмп, любимецът на Републиканската партия, който няма да участва на дебата довечера. Малко гласоподаватели на първичните републиканци считат, че е значимо да чуят претендентите да приказват за това какъв брой са му лоялни, а още по-малко - единствено 14% - считат, че е значимо да чуят рецензиите им към него - и това е правилно даже измежду гласоподавателите, които сега го поддържат претенденти, разнообразни от Доналд Тръмп.

Повечето желаят да чуят за поддръжката за помощта на Съединени американски щати за Израел, позиция, която е необятно известна измежду републиканската база. Гласоподавателите на републиканците на първичните избори преобладаващо желаят претендент, който поддържа помощта на Съединени американски щати за Израел в битката му против Хамас. Това е в емфатичен контрастност с поддръжката за Украйна против Русия, проблем, който разделя републиканската база съвсем на половина.

Това изследване на CBS News/YouGov е извършено с национално представителна извадка от 2185 възрастни поданици на Съединени американски щати, интервюирани сред 31 октомври – 3 ноември 2023 година, в това число 556 евентуални първоначални гласоподаватели на Републиканската партия. Извадката беше претеглена съгласно пол, възраст, раса и обучение въз основа на изследването на американската общественост от броене на популацията в Съединени американски щати и настоящото изследване на популацията, както и минало гласоподаване. Маржът на неточност е ±2,7 точки за извадката като цяло и ±5,5 точки за евентуалните първоначални гласоподаватели на Републиканската партия.

Горни линии:

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР