За какво гласуваха българите в чужбина на парламентарните избори на

...
За какво гласуваха българите в чужбина на парламентарните избори на
Коментари Харесай

Какви промени трябва да има в България според българите зад граница



За какво гласоподаваха българите в чужбина на парламентарните избори на 4 април 2021 година и какви промени желаят да се случат в България. Различни гледни точки събра месечната графа " Родина зад граница " в предаването " Нощен небосвод ". 

Юлиян Димитров е дал своя вот във Англия. По думите му " всички желаят забележителна смяна на българския модел на ръководство  и има извънредно огромно неодобрение от положението на страната ".

" Българите в чужбина са недоволни от неприятния мениджмънт на българската страна . Българите са неравномерно разпределени в цяла Англия, създали сме изследване по публични данни на английските управляващи. 84 хиляди българи са в Лондон. Няма задоволително секции в местата, където има максимален брой българи. Съгласно Изборния кодекс нямаше по какъв начин да бъдат сложени региони с по-малко българи без секции поради условието за географско покритие на страната.  Основният проблем е, че няма задоволителен брой секции. Затова се получава голямо скупчване пред посолството , тъй като няма задоволително разкрити секции. Законът ни лимитира до 35 секции за цяла Англия, което е парадокс. 216 хиляди сме в Англия ".

 Българи чакат да гласоподават в Лондон на парламентарните избори на 4 април 2021 година Снимка: персонален списък
Сънародникът ни Мирослав Тодоров, който живее в Германия, разяснява, че множеството хора гласоподават за смяна. 

" Важно е в новия български парламент да има болшинство от народни представители, които да вкарат дейно и безвредно електронно гласоподаване ". Това ще реши доста проблеми и ще отвори вратата към 21 век, в който България към момента не е влезнала “.

Според Сабина Христова, която живее в Германия, всеки българин, който е устроил живота си в чужбина, има доста мощна връзка с България, с околните си хора.

" Никой от нас не е стопанин на утрешния ден и не знае каква ще е обстановката на следващия ден, само че това, което знаем сигурно е, че по този начин, както се живее в Германия, по този начин още по-добре може да се живее в България. Всичко зависи от метода, по който ние подходим в мислите си и реализацията на тези мисли. Общото бъдеще може да бъде открито елементарно с извънредно съществени старания от двете страни, само че единственото нещо, което би трябвало да ни води, това е, че ние сме едно, ние сме един народ, без значение дали сме в чужбина или в България “.

 Българи чакат да гласоподават в Париж на парламентарните избори на 4 април 2021 година Снимка: персонален списък
За смяна и отговорност от страна на политиците упорстват Деница Секуличка от Словакия, Калин Цвятков от Франция и Димитър Иванов, който от 20 години живее в Швейцария и е световен координатор на Мрежата на българските изборни доброволци по света.

" Много се надявам някаква смяна да се случи, тъй като всички ние, които живеем в чужбина, се надяваме в България да стане по-хубаво и всички да се приберем. Особено ние, които живеем в чужбина, виждаме разликата “, сподели Деница.

" Аз гласувах за това да се промени методът на водене на политика в България. Много зависи в идващите четири години кой ще поеме ръководството и по какъв начин ще ръководи, тъй като ще бъде разпределен огромен финансов запас. Тези и последващи години ще са доста значими, тъй като ще излизаме от една финансова и здравна рецесия и ще навлизаме в друга, която е климатичната рецесия, ние към този момент се намираме в нея и тя единствено ще се ускорява през идващите години . И се надявам да се смени политиката в България, като стартират да ни ръководят по-отговорни политици, които слагат публичния интерес над своя интерес, а не това с какъв брой ще се обогатят ", добави Калин.

" В световен проект чакам България да се обърне с приятелски апел за помощ и взаимност към своята диаспора по света от 1,5 милиона и да каже - имаме потребност от вас, без вас не можем да наваксаме изоставането, което бележим във всевъзможни статистики. Този  капитал, който сме ние в чужбина, е необработен, ние желаеме да дадем доста, имаме потребност от сътрудник, имаме потребност от народен съвет на българските общности по света, да е избирателен, който да е внушителен, в който да вземат участие всички представители на институциите, с цел да можем дружно да създаваме оферти за политики . Така работят демократичните страни по света като Франция, Испания, Италия. Мобилизират тази скъпа част от своята нация ", разяснява Димитър. 

 Българи чакат да гласоподават в Южна Африка на парламентарните избори на 4 април 2021 година Снимка: персонален списък
Йордан Радкев, който живее в Южна Африка, сподели, че всички българи в чужбина милеят за родината .

" Бихме желали България да стане същинска европейска страна . Икономическото равнище на другите европейски страни е много по-високо от българското съгласно нашата преценка, без да сме в България. Мислим си, че и в ръководството има още неща, които могат да се подобрят ".

Зорница Антонова живее в Бразилия и прикани всеки ръководещ да мисли повече за общото, по-малко за себе си. 

" Мисля си, че ние, общо дружно, всички българи, които не живеем в България, имаме по-различен взор над нещата, имаме по-различни хрумвания, с което можем да помогнем на страната ни да се развива по-добре ".

 Мартин Кърнолски Снимка: персонален списък
Според Мартин Кърнолски, който живее в Сингапур, би трябвало да се одобри закон за лустрацията в България:

" Всички нарушавания на закона на високо равнище, на депутатско и държавно равнище, когато някой е отговорен, би трябвало да си получи наказването . Не споделям, че всички са отговорни, не съм аз този, който ще ги съди. Живея в Сингапур. Тук корупция няма, тъй като, като ги заловен, всички влизат в пандиза и този, който взима и този, който дава ". 

Актрисата Ивет Арделeан от няколко месеца облича полицейската униформа, само че това не е единственото ѝ амплоа. Когато не снима екшън подиуми, работи над тоалетите от стилната си сбирка и понякога се трансформира в същински боец. С действителна или с мислена корона, където и да отиде, Ивет притегля погледите. Българката напълно скоро ще се появи в основна роля в нашумелия зад Океана сериал " Полицаите от Чикаго ". Актрисата има контракт за три сезона и на снимачната площадка се превъплъщава в полицайка, част от проверяващ убийства и други тежки закононарушения екип.

" В момента снимаме осми сезон. Те разписаха с канала, по който го излъчват - NBC за 8-и, 9-и, 10-и сезон. Аз съм разписала и за трите сезона за основна роля, разписах контракт през 2018 година с организация в Бевърли Хилс, Калифорния, която ми намира работа като модел, актриса ".

След като татко ѝ спечелил зелена карта, цялото семейство на Ивет отпътувало за Съединени американски щати. Тогава тя е била на 13 години, има по-малък брат. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР