За жалост в неделя тя починала вече наистина, като още

...
За жалост в неделя тя починала вече наистина, като още
Коментари Харесай

Сръбски лекар обяви жива жена за мъртва

За жал в неделя тя умряла към този момент в действителност, като още не е ясно каква глоба ще получи докторът от Бърза помощ, който с лека ръка разгласи жив човек за мъртвец.

89-годишната бабичка, която живеела сама в фамилната къща в град Кикинда, била тежко болна. Нейна родственик я заварила в безсъзнание, по тази причина повикала Бърза помощ.

„ Линейката пристигна доста бързо, само че за жал докторът единствено установи гибелта й – изясни човек от фамилията. – Той сподели, че съгласно него тя била мъртва от много време, преди да подадем сигнала, по тази причина за всеки случай повикаха и полиция. “ Полицаите пристигнали, огледали, записали си нещо и си отпътували.

Само способената интервенция на чиновниците от погребалното бюро попречила бабата да бъде закопана жива. Хората от бюрото получили позволение от пишман доктора от Бърза помощ да отнесат тялото на „ мъртвата “, само че имали прецизни процедури, които се оказали доста потребни в тази ситуация. Длъжни сме детайлно да огледаме покойника или покойницата, преди да отнесем тялото, както направихме и този път. Проверихме дали има някакви външни рани, прегледахме облеклата, след което нейна родственик ни помоли да свалим един накит от нея. Тогава сътрудник се сети, че доктор му споделил за една точка за акупресура, при натискането на която тялото реагира даже в най-дълбока кома. Той реши още един път да ревизира дали има живот в тялото, тогава бабата се разсъни, отвори очи и бързо пристигна на себе си “, описа човек от компанията.

След като още веднъж повикали Бърза помощ, бабата била превозена в неврологията на близката болница, където в неделя „ умряла за повторно “.

Лекарят сега е осъден и отхвърлен от работа, занапред ще бъде глобена уместно тази негова постъпка.

Случаят не е казус. През 2018 година лекар от Бърза помощ оповестил за мъртва 69-годишна жена от старческия център в Кикинда, преди същият доктор да откри, че тя е жива.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР