За жалост през месец април тази година първият космически кораб

...
За жалост през месец април тази година първият космически кораб
Коментари Харесай

Израелският космически кораб ще се възроди в нов дизайн на Firefly Aerospace

За жал през месец април тази година първият галактически транспортен съд на Израел, който трябваше да кацне на Луната, падна несполучливо на нейната повърхнина. От друга страна обаче американската компанията Firefly Aerospace разгласи, че ще си партнира с Израелската галактическа организация (IAI), с цел да се създаде нов луноход. Той би трябвало да се поучи от грешките на израелския транспортен съд.

Луноходът на IAI се споделяше Beresheet и се славеше като първият частно финансиран план, който да стъпи на луната… в случай че беше стъпал сполучливо, естествено. Beresheet излетя сполучливо и доближи орбитата на Луната, само че при приземяването основният мотор спря да действа. Като резултат апаратът се разруши трагично по лунните кратери. Нестопанската организация SpaceIL даде обещание да излъчи втори луноход Beresheet Shtayim, само че се отхвърли от концепцията, с цел да се ангажира с друга задача.



Firefly се бореше за участие в програмата на NASA дружно с други 8 компании да изстреля няколко роботизирани лунохода, само че за момента е оставена като запаса. Ако в последна сметка бъде определена, нейният план Genesis ще се възползва от дизайна на Beresheet и опита на IAI. Заместник-директорът на компанията показа:

„Firefly Aerospace се радва да си партнира с IAI, с цел да достави единствената NASA CLPS стратегия с галактически транспортен съд, кадърен да доближи Луната“.

Не беше споделена друга информация по плана. Очаква се самият Genesis да бъде изпратен в космоса посредством друго средство, именувано Beta. Ракетата обаче още не е тествана.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР