За изминалото денонощие бяха регистрирани 11 нови случая на заразени

...
За изминалото денонощие бяха регистрирани 11 нови случая на заразени
Коментари Харесай

От РЗИ излязоха с подробности за новозаразените с COVID-19 във Врачанско, 3-ма от тях са настанени в Тубдиспансера

За миналото денонощие бяха регистрирани 11 нови случая на инфектирани с ковид в област Враца.
От Регионалната здравна ревизия излязоха с детайлности за новодиагностицираните с рисковата болест.
Заболяла е жена на 86 години от Лютиброд. Тя е диагностицирана на домашно лекуване след позитивен тест за Коронавирус. Мъж на 38 години от Враца също е на домашно лекуване след позитивен резултат от лабораторно проучване във ВМА. Заразени са и 2 момчета на 14 години, също от града под Околчица, учещи в семинарията в София. Те са са диагностицирани на домашно лекуване, откакто са били контактни на позитивен случай. Проучени са и са карантинирани в родния им град. Две врачанки, на 42 и на 59 години, са на домашно лекуване след позитивен резултат от лабораторно проучване.
56-годишен мъж от Враца също е измежду новите болни в региона. Той е открит във връзка недоволства. Същият е приет в болница в Тубдиспансера. В същото лечебно заведение са настанени за лекуване мъж на 42 години и 40-годишна жена Згориград. Мъж на 29 години от село Хърлец е диагностициран за домашно лекуване след позитивен резултат от лабораторно проучване, след което е карантиниран на адрес в София. Под домашно лекуване и наблюдаване е и мъж на 70 години от града под Околчица.
От Регионалната здравна ревизия твърдят, че са подхванати всички противоепидемични и изолационни ограничения за откритите контактни лица.
Общо регистираните с коронавирусна зараза в област Враца са 192. Излекувани са 138 лица. Активните случаи са общо 47, като 37 лица са на домашно лекуване, а 10 са приети в болница в болнични заведения. 7 са умрелите досега от рисковата болест.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР