За изказването на Джо Байдън по отношение на Владимир Путин

...
За изказването на Джо Байдън по отношение на Владимир Путин
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: Не греши ли Байдън като втвърдява тона и към Китай, и към Русия

За изявлението на Джо Байдън във връзка с Владимир Путин към този момент се изрекоха разнообразни мнения и пояснения.
Според културолога проф. Ивайло Дичев това, президентът на велика мощ да назова собствен сътрудник и противник „ палач “, има три типа пояснения. 
Сенилност
Въпреки подмятания на партийни съперници на Байдън и отзиви на руснаци, тази възможност е дребна, въпреки всичко одеве той е спечелил тежки избори против отракан и настоящ президент.
Спонтанност
Много хора имат учредения и образци - с хора и спорове с други страни, да мислят по този начин.
" Най-вероятно по този метод Байдън желае да съобщи новата линия във външната политика на Съединени американски щати. Още повече, че преди изборите беше упрекван, че е мек, че е надали не социалист. Това е и самобитно продължение на борбата с Китай, стартирана още от Тръмп. ", сподели Дичев
По думите на проф. Дичев съветската стопанска система не може да се съпоставя с мощната китайска. Но съветската политика нарушава линията на международен ред, наложена през последните десетилетия (Китай не си разрешава дейности, каквито Русия реализира в Крим и Сирия.) Но Китай е с стопанска система, която прави страната сравнима и конкурентна с Щатите.
„ Големият въпрос е: не прави ли неточност Байдън като втвърдява тона и към Китай, и към Русия. Американският президент сигурно ще желае да сплоти евроатлантическия съюз “, добави културологът.
В ценностно отношение Европейският съюз сякаш е разпадаща се система. Големите сили в Европейски Съюз обаче – Германия и Франция, сигурно ще желаят да тематиката за правата и международния ред да не слиза от дневния ред. Русия и Китай могат да вършат всичко в страните си, само че в случай че имат предпочитание да вземат участие в живота и обмена на интернационално равнище, би трябвало да се преценяват със съответните правила, акцентира проф. Ивайло Дичев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР