За християните в Ливан кедрите са свещени, тези здрави вечнозелени

...
За християните в Ливан кедрите са свещени, тези здрави вечнозелени
Коментари Харесай

Християните в Ливан усещат топлината на изменението на климата в неговата свещена гора и долина

За християните в Ливан кедрите са свещени, тези здрави вечнозелени дървета, които оцеляват през суровите снежни зими на планината. Те показват с горделивост, че ливанските кедри се загатват 103 пъти в Библията. Дърветата са знак на Ливан, изобразени в центъра на националния байрак.

Емблематичните дървета в северната част на страната са надалеч от конфликтите сред бойци на Хизбула и израелски войски по ливанско-израелската граница през последните седмици на фона на войната Израел-Хамас. Ливанското държавно управление твърди, че потреблението на бял фосфор и други запалителни оръжия от Израел е изгорило десетки хиляди маслинови дървета и други култури в граничната зона, а обеднелите ливански фермери се притесняват, че снарядите са замърсили почвата им.

Но дълготрайното оцеляване на кедровите гори е под подозрение по друга причина, защото повишаващите се температури заради изменението на климата заплашват да унищожат биоразнообразието и да нанесат белег на едно от най-емблематичните мест...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР