За хората в много държави да живеят в мезонет е

...
За хората в много държави да живеят в мезонет е
Коментари Харесай

Защо никой в Северна Корея не иска да живее в мезонет

За хората в доста страни да живеят в мезонет е фантазия. В Северна Корея не толкоз.

Севернокорейският водач Ким Чен Ун продължава да строи блестящи жилищни здания в столицата Пхенян, като най-новата е 80-етажен небостъргач, който беше приключен тази седмица, написа pochivka.bg.

Според бегълци от Северна Корея и други източници на Ройтерс, ненадеждните асансьори и електрозахранване, неприятното водоснабдяване и опасенията по отношение на качеството на строителството значат, че в исторически проект малко на брой изявяват предпочитание да живеят на върха на сходни здания.

" В Северна Корея бедните живеят в мезонети, а не богатите, тъй като асансьорите постоянно не работят както би трябвало, а поради ниското налягане има дефицит на вода, " споделя 31-годишният Чен Си-ву, който бяга в прилежащата Южна Корея през 2017 година

В Северна Корея живеехме на третия етаж в 13-етажна постройка, в която нямаше асансьор, до момента в който мой другар, който живееше на 28-ия етаж в 40-етажна постройка, в никакъв случай не беше употребявал асансьор, тъй като той не работеше, споделя Чен.

На въпрос за открития тази седмица 80-етажен небостъргач, Чен споделя, че водачът на страната Ким просто парадира.

" Това е, с цел да покаже какъв брой са напреднали в строителството, вместо да вземе поради желанията на жителите на тези здания, " споделя Чен пред Ройтерс.

Северна Корея разпределя жилища, като покупка-продажбата на домове в страната механически е противозаконна.

Ким обаче даде обещание да усъвършенства качеството на строителството и да построи десетки хиляди нови жилища.

В сряда държавните медии оповестиха, че първите 10 000 нови жилището са били приключени в Пхенян от оповестените като цел 50 000. Те също по този начин акцентираха скоростта, с която са издигнати, включително и 80-етажния небостъргач.

Вчера медиите демонстрираха по какъв начин Ким открива нов жилищен комплекс, този път за членове на елита.

Комплексът е формиран от здания, които са с височина от по няколко етажа.

Електрозахранването се усъвършенства доста при Ким, което докара до разкриването на нови благоприятни условия, само че Северна Корея към момента се бори с дефицит на електрическа енергия, а от време на време и с неприятна инфраструктура.

Мнозина прибягват до самостоятелни слънчеви панели за интервалите без електричество. Тази тактичност обаче не може да помогне за зареждането на асансьори и водоподаване.

Лий Санг-ун, редактор на основания в Сеул уеб страница Daily NK, твърди, че съгласно негови източници, жилищата за елементарните хора не са подготвени в тях да се живее.

За да подсигурява известността на жилищата в новите небостъргачи, Северна Корея би трябвало да усъвършенства в допълнение електро и водоснабдяването и да преодолее терзанията, свързани с качеството на строителството, добавя той.

Чен споделя, че когато живеел в Пхенян, множеството асансьори работели единствено в два интервала от деня – заран сред 6 и 8 часа, когато хората отиват на работа, както и по същото време вечер.

Ниското налягане на водата постоянно принуждавало живеещите на по-високите етажи да носят вода нагоре от приземните етажи или да конфигурират лични помпи, добавя той.

По време на последния огромен интернационален медиен тур, проведен от държавното управление през 2018 година, асансьорите в 47-етажния хотел Yanggakdo са работели, само че на десетки етажи, на които били отседнали севернокорейските чиновници, нямало ток.

Тогава длъжностни лица от Северна Корея признават пред Ройтерс, че искащите да живеят на горните етажи на небостъргачите в един от приключените неотдавна планове на Ким са малко на брой поради опасенията по отношение на асансьорите.

" Никой не желае да рискува да се изкачва един час по стълбите ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР