За голямо съжаление деструктивните обществени процеси, за които Асоциацията на

...
За голямо съжаление деструктивните обществени процеси, за които Асоциацията на
Коментари Харесай

Асоциацията на прокурорите: Сатанизират прокуратурата с цел да я обезличат и подчинят

За огромно страдание деструктивните публични процеси, за които Асоциацията на прокурорите в България неведнъж алармираше, се разпростряха в цялостния си обсег. Свидетели сме на масирани внушения, които основават напълно неправилен сатанизиран облик на прокурорите в очите на обществото с единствена цел прокуратурата да бъде охулена, обезличена и подчинена. Това показват в позиция от Асоциация на прокурорите в България.

Това докара до опция без основна социална реакция да бъдат осъществени прибързани промени в Конституцията, с които към този момент и юридически се посегна на независимостта на Прокуратурата на Република България, който развой продължава и с плана за нов Закон за правосъдната власт. За всеки, който има аналитична мисъл, към този момент е ясно, че замаскирана като промяна, в действителност се организира „ приватизация “ на Прокуратурата и задачата е тя да не служи към този момент на страната и българските жители, а на мощните на деня.

От последните събития е видно, че в този развой се впускат и органи, чийто приоритет би следвало да е отбраната на самостоятелната, единна и ефикасна правосъдна власт. В рамките на една необективна и враждебна среда се провеждат обществени „ процеси “, предавани онлайн и ориентирани непосредствено към директно и индиректно дискредитиране на магистрати. Публичното подхвърляне на описи продължава, без да се държи сметка нито за нуждата от обективност, всестранност и цялост на следствието, нито за значимостта на доказването. В една модерна европейска страна се появи и битува измежду обществото хипотеза за виновност. Прибързаното пояснение на публичните упования докара точно до основаването на тези паралелни „ проверяващи “ обединения, които настояват, че търсят истината, само че действително провеждат зрелища, в границите на които магистрати биват унижавани обществено. Подобен метод не може да бъде подсилен от Асоциацията на прокурорите в България, тъй като истината може да бъде открита единствено в границите на обективно, всестранно и цялостно, законосъобразно произвеждане, от способен за това орган, а общественото оскърбление в никакъв случай не подкрепя този развой. Своеобразното „ риалити “ рефлектира върху достолепието и работата освен на висшите органи на правосъдната власт, само че и на всеки български магистрат.

Призоваваме всички участници в тези процеси към разсъдък, тъй като вредите елементарно се нанасят, само че мъчно се възвръщат, а потъпкването на справедливостта е вредоносно за цялото общество. Апелираме към Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, изпълняваща функционалностите на Висш прокурорски съвет, да показва равнище, като не позволява обществено оскърбление на магистрати и покаже верния метод за търсене на истината в едно модерно и уповаващо се на правото общество.

Асоциацията на прокурорите в България застава твърдо зад позицията, че истината би трябвало да бъде открита, само че това не може да се случи в границите на представление, чието предопределение постоянно е друго. Достойнството на българския магистрат не следва да бъде потъпквано, тъй като то е част от достолепието на българската страна и крепи законността.

Асоциацията на прокурорите в България ще продължава да поддържа всеки магистрат, който добросъвестно и професионално извършва служебните си отговорности и ще се опълчва на всевъзможни дейности, ориентирани към обругаване на магистратската общественост за реализиране на персонални, политически или други користни ползи. Призоваваме сътрудниците си да не престават да се борят без боязън за върховенството на правото, като сме уверени, че рано или късно и нашият глас ще бъде чут.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР